Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Lintje voor jubilerende huisarts Marcel Slockers

Tijdens de viering van zijn 25-jarig jubileum, in een overvol CVD Havenzicht, is huisarts Marcel Slockers woensdagmiddag 19 november benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Uit handen van stedelijk wethouder Jantine Kriens kreeg de huisarts ook het eerste exemplaar uitgereikt van het boekje, waarin zijn columns voor het Rotterdamse Straatmagazine zijn gebundeld.

Al een kwart eeuw zet huisarts Marcel Slockers zich in voor het welzijn van de Rotterdamse dak- en thuislozen. Hij is een van de meest betrokken medici in de stad, aldus Yvo van Tilburg, teamleider bij CVD Havenzicht Verpleegbedden. Al jaren is hij pleitbezorger voor de Rotterdamse dak- en thuislozen en pakt hij pakt ieder moment aan om aan de bel te trekken bij politici over de zorg en lichamelijke gevaren bij drugsgebruikers. Zo heeft hij zich in de jaren 80 onder meer hard gemaakt voor AIDS-preventie onder deze groep door de noodzaak van goede voorlichting en omruilpunten voor naalden aan te kaarten, vertelt de teamleider.

De jubilerende huisarts Marcel Slockers is vorige week in een overvol CVD Havenzicht gedecoreerd voor zijn jarenlange inzet voor het welzijn van onder andere dak- en thuislozen (Foto: Jan van der Ploeg).

In 1992 was Marcel Slockers ook nauw betrokken bij de opzet van de afdeling Verpleegbedden voor dak- en thuislozen bij CVD Havenzicht. Daar houdt hij nog steeds iedere woensdagavond en eens in de twee weken op woensdagochtend spreekuur. Naast zijn onderzoek naar de zorg en gezondheidsrisicos van dak- en thuislozen, schrijft Marcel Slockers dus ook columns voor het Rotterdamse Straatmagazine. Zijn verzamelbundel Dokter, kom snel, mijn bed beweegt is voor 14,95 te koop bij boekhandel Selexyz Donner.