TSS Cross media Group levert text netwerk voor N-TV Duitsland

26/11/2008 10:07

PR Newswire

GOUDA, Nederland, November 26 /PRNewswire/ -- TSS Cross Media Group en RTL Duitsland hebben een overeenkomst gesloten om het teletext netwerk voor N-TV te gaan vervangen.

N-TV is de bepalende nieuws en business TV zender voor zo'n 100 miljoen duitstalige in Europa. Deze nationale duitse televisiezender die het nieuws uitzendt naar CNN-model, behoort tot de RTL-groep.

Het is niet toevallig dat TSS ook deze zender zal voorzien van haar systemen omdat de RTL Groep in Duitsland inmiddels al zo'n 17 jaar achtereen gebruik maakt van de TSS systemen.

Bijzonder in deze teletext dienstverlening van N-TV is de enorme omvang van de financiële content die door de dienst wordt ontsloten De financiële informatie wordt direct vanaf de bron (beurs) en volledig geautomatiseerd in het TSS @lpha content management systeem opgenomen en tot pagina's geproduceerd. Het overgrote deel van de content wordt lineair in de teletext carrousel uitgezonden een belangrijk deel wordt zelfs interactief in de uitzending gebracht.

Het onderliggende TSS @lpha systeem bestaat uit een uitgebreid text content management systeem dat is gekoppeld met de TSS Full Data Inserters (FDI2200). Dit is het systeem dat de teletextdienst on-air zet.

Op basis van het flexibele @lpha content management systeem wordt door de redacties bij N-TV en RTL alle actuele content geproduceerd en uitgezonden

De Duitse N-TV teletext dienst bestaat uit een aantrekkelijke mix van lineaire- en Interactive teletext waardoor deze grootste nieuws zender van Duitsland een uitstekende dienstverlening op maat aan haar kijkers en adverteerders kan bieden.

Over TSS

TSS Cross Media Group (opgericht in 1990) is een onafhankelijk bedrijf dat zich richt op de integratie tussen telecom, internet en broadcast, waarbij het als doel heeft om voor de internationale media- en zakelijke markt crossmediale producten en diensten met een toegevoegde waarde te ontwikkelen. Wij staan voor betrokkenheid en inspiratie en ontlenen onze autoriteit aan expertise, passie en vakkundigheid. We streven naar een internationale reputatie als dé partner op het gebied van crossmediaal denken, innovatie en realisatie.

Het is de visie van TSS dat alle verschillende bestaande netwerken (telecom, broadcast en internet) zullen integreren in één IP-gebaseerd netwerk. Bedrijven zijn in combinatie met IP-gebaseerde applicaties en/of IP-gebaseerde middelen in staat om direct te communiceren met hun doelgroep

http://www.tss.nl
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met TSS Cross Media Group. Tel: +31(0)182-555-000






-