Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden verlengt overeenkomst met Stichting Bosbad Zwinderen

De Stichting Bosbad Zwinderen kan de komende vijftien jaar het Bosbad weer exploiteren. Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden heeft besloten de beheersovereenkomst met de stichting te verlengen en aan de raad voor te stellen een krediet van EUR 720.000,- beschikbaar te stellen voor renovatie en aanpassingen van het bad.

De gemeente Coevorden heeft het recht van erfpacht voor de grond waarop het Bosbad in Zwinderen en de camping ernaast zijn gevestigd. Het zwembad is in 1995 geprivatiseerd door de toenmalige gemeente Oosterhesselen. Deze beheersovereenkomst loopt op 31 december aanstaande af. De Stichting Bosbad Zwinderen heeft aangegeven het beheer van het zwembad voort te willen zetten en heeft om extra geld gevraagd voor de renovatie en aanpassing van het bad.

Betrokkenheid bij Bosbad Het college is van mening dat de stichting de exploitatie van het zwembad in de afgelopen 15 jaar goed heeft uitgevoerd en stemt daarom in met voortzetting van de beheersovereenkomst. Veel inwoners van Zwinderen en de omliggende dorpen hebben mede de verantwoordelijk genomen om het bad in stand te houden. Hieruit blijkt dat er draagvlak en betrokkenheid is bij het Bosbad. Jaarlijks bezoeken zo'n 44.000 mensen het zwembad en het bestuur wordt gesteund door ongeveer 120 vrijwilligers, 250 vrienden en 85 sponsoren. Jaarlijkse bezoeken van zo'n 44.000 mensen het zwembad. De bezoekers komen naast Zwinderen uit o.a. Geesbrug, Dalen, Oosterhesselen, Gees, Coevorden, Dalerpeel en Nieuwlande.

Investering
Renovatie van het Bosbad is op dit moment noodzakelijk omdat de waterbehandelingsinstallatie vervangen moet worden en een aantal andere technische maatregelen genomen moet worden. De stichting heeft hiervoor een renovatieplan opgesteld. Alle werkzaamheden zijn technisch gezien aan elkaar gekoppeld waardoor een gefaseerde uitvoering niet mogelijk is. In totaal gaat het om een investering van EUR 720.000,--. De planning is om deze investeringen na de zomer van 2009 uit te gaan voeren.