Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 26-11-2008

DUIDELIJKHEID OVER TOEDRACHT SCHIETPARTIJ

SLIEDRECHT Een onenigheid tussen vader en zoon is dinsdagavond 25 november de toedracht geweest van de schietpartij in Sliedrecht. Bij deze schietpartij raakte niemand gewond.

De politie kreeg rond 22.30 uur een melding van een schietpartij. Een 58-jarige vader uit Sliedrecht bleek in de Julianastraat te hebben gevochten met zijn 20-jarige zoon. De zoon ging er vervolgens vandoor in zijn auto waarna de vader hem achterna ging. Op de Geulstraat trof het tweetal elkaar weer waarna de vader met vermoedelijk een alarmpistool op de zoon schoot. Het 20-jarige slachtoffer raakte hierbij niet gewond. De politie startte direct met een onderzoek en kon rond 23.15 uur de 58-jarige verdachte aanhouden op de Julianastraat. Volgens het slachtoffer heeft zijn vader geschoten met een alarmpistool. Tot op heden is het wapen nog niet aangetroffen.
De politie heeft direct na de aanhouding van de verdachte gesproken met verschillende getuigen. De auto van de vader werd weggesleept voor nader onderzoek. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

POLITIE HOUDT MAN AAN INZAKE HUISELIJK GEWELD

LEERDAM De politie heeft dinsdagavond 25 november een 30-jarige inwoner van Leerdam aangehouden voor huiselijk geweld. De man zou gedurende een langere periode zijn vriendin hebben bedreigd en mishandeld. De vader van het 19-jarige slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie. De verdachte is in verzekering gesteld.

INVORDERING RIJBEWIJS NA RIJDEN ONDER INVLOED

LEERDAM Een 45-jarige automobilist uit Leerdam werd dinsdagnacht 26 november gecontroleerd op de Tiendweg. Daar bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Uit de ademanalyse bleek dat de man 795 ug/l blies waar 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De officier van justitie beslist of en wanneer de man zijn rijbewijs terug krijgt. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

POLITIE FLYERT NA WONINGINBRAAK

PAPENDRECHT- Op dinsdag 25 november rond 13.30 uur trof een 66-jarige vrouw twee inbrekers aan in haar woning aan de Rembrandtlaan. Zij kwam thuis waar zij haar huisdeur open trof en bemerkte dat er mensen in haar woning waren. Mevrouw riep hen dat ze direct moesten vertrekken en riep vervolgens om hulp. Hierop werd door verschillende buurtbewoners gereageerd. De twee inbrekers maakten zich langs de kordate vrouw heen uit de voeten en vluchtten via het trappenhuis. Een toegesnelde 72-jarige flatbewoner werd bij de deur beneden bijna omvergelopen door het vluchtende duo. De daders staken de Rembrandtlaan over en renden via het voetpad richting de Breitnerstraat, waar ze achter de flat verdwenen. Een 48-jarige bewoner van de Breitnerstraat zag de twee mannen in een rode personenauto stappen, die werd bestuurd door een derde man. De auto reed weg richting de Vincent van Goghlaan. De politie heeft dezelfde avond in de buurt flyers verspreid in de hoop meer informatie van eventuele getuigen te krijgen.