Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 26-11-2008

Gewelddadige winkeldieven

NIEUWEGEIN Twee jongens werden op dinsdag 25 november op winkeldiefstal betrapt. Beiden verzetten zich tegen hun aanhouding. Een beveiliger raakte lichtgewond.

Rond 14.50 uur zag een beveiligingsbeambte van een winkel aan de Veldwade dat twee jongens twee boormachines uit de stellingen pakten. Zonder het gereedschap af te rekenen wilden de twee de winkel uitlopen. Daarop werden beide jongens door twee beveiligingsbeambten aangehouden. Eén verzette zich, maar kon onder controle worden gebracht. De andere rende weg, maar werd door een beveiliger beetgepakt. De jongen verzette zich echter hevig en sloeg om zich heen. Daarbij liep de beveiliger een snee van enkele centimeters in zijn hand op. Uiteindelijk kon ook deze verdachte onder controle worden gebracht.

De inmiddels gewaarschuwde politie ging gezien de uiterst agressieve verdachten met zwaailicht en sirene ter plaatse. De twee verdachten, jongens van 16 jaar uit Utrecht, werden aan de agenten overgedragen en overgebracht naar het politiebureau. Door de beveiligers werd aangifte gedaan van diefstal met geweldpleging. De verdachten zijn in het politiebureau ingesloten en zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Scootercontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op dinsdag 25 november van 15.00 uur tot 21.00 uur een scootercontrole op de Televisiebaan gehouden.

Door motoragenten werden 43 brom- en snorfietsen naar de controleplaats geleid. Met 17 bestuurders en hun brom-/snorfiets bleek alles in orde te zijn. Voor de overige 26 bestuurders werden in totaal 38 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: te hoog vermogen (10), niet kunnen tonen rij- of kentekenbewijs (8), geen rijbewijs (1), niet verzekerd (1), geen helm (4) en band niet in orde (5).

Winkeldiefstal

HOUTEN Drie jongens werden op dinsdag 25 november aangehouden op verdenking van winkeldiefstal

Rond 19.30 uur zag een personeelslid van een winkel aan de Stellingmolen dat door drie jongens een paar pakjes sigaretten werden gestolen. Enkele personeelsleden hielden één van de jongens, 14 jaar en afkomstig uit Houten, aan. De andere twee wisten te ontkomen.

De 14-jarige jongen werd even later aan de politie overgedragen en naar het politiebureau overgebracht. Middels onderzoek werd ook de identiteit van de andere twee verdachten vastgesteld: jongens van 14 en 15 jaar en eveneens afkomstig uit Houten. De twee werden op het politiebureau ontboden en rond 20.30 uur in het politiebureau aangehouden.

De jongens bekenden de diefstal van twee pakjes sigaretten en verklaarden tevens al enkele malen eerder sigaretten bij de winkel te hebben gestolen. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt.