Persberichten Rijn & Venen, 10.35

Utrecht, 26-11-2008

Drugs

MIJDRECHT Op dinsdagavond 25 november werd de passagier van een auto aangehouden omdat hij drugs bij zich had.

Rond 21.00 uur controleerden agenten op het Hofland een 18-jarige automobilist uit Uithoorn. Met hem en de auto bleek alles in orde, maar het viel de agenten op dat hij erg zenuwachtig was. In de auto zat een andere man, die zich niet kon legitimeren. Daarom deden de agenten een identiteitsfouillering bij hem. Hierbij troffen de agenten een zakje met wit poeder, vermoedelijk cocaïne, en een kleine hoeveelheid wiet bij hem aan. Daarop werd de man, 20 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, aangehouden. De drugs werden in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Vuurwerk

WOERDEN Een jongeman werd op dinsdagavond 25 november bekeurd voor het afsteken van vuurwerk.

Rond 20.40 uur kreeg de politie de melding dat een jongeman voor enkele winkels aan het La Fontaineplein vuurwerk had afgestoken. Daardoor was het alarm van een winkel afgegaan.

Agenten gingen ter plaatse en troffen de jongeman, 18 jaar oud en afkomstig uit Woerden, in een winkel aan. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij bleek niet meer in het bezit van vuurwerk te zijn, maar bekende wel vuurwerk te hebben afgestoken. Daar kreeg hij een bekeuring voor.

Wel licht

LINSCHOTEN De politie heeft op dinsdag 25 november van 17.30 uur tot 18.30 uur op de Cattenbroekerdijk op het voeren van fietsverlichting gecontroleerd. Op één na alle passerende fietsers hadden hun voor- en achterverlichting in orde. Die éne fietser kreeg een bekeuring. Wel werden drie automobilisten voor sluipen bekeurd omdat zij in strijd met de geslotenverklaring de weg in reden.