Politie Groningen

Winkeldief steekt beveiligers in Groningen

Groningen, 26-11-2008 o Een beveiligingsmedewerker werd dinsdagochtend bij een warenhuis aan de Herestraat door een vermeende winkeldief in de arm gestoken. Een collega van het slachtoffer werd eveneens geraakt en liep een lichte verwoning aan zijn rug op. De vermoedelijke dader werd zon veertig minuten na het incident tijdens een zoekactie door de politie op de Korreweg aangehouden.

De twee beveiligingsmensen wilden tegen half elf s morgens een klant van het warenhuis tegenhouden omdat ze hem verdachten van diefstal. De 44-jarige klant reageerde onmiddellijk agressief en stak om zich heen. Hij wist in het tumult te ontkomen. Een 43-jarige
beveiligingsmedewerker raakte dusdanig gewond aan een arm dat hij met een ambulance naar een ziekenhuis moest worden vervoerd. Hij kon na behandeling naar huis. Zijn 42-jarige collega hield een schram aan de steekpartij over.

De politie startte na de steekpartij onmiddellijk een zoekactie in het centrum van de stad. Agenten zagen tegen twintig over elf een man bij het Noorderplantsoen die aan het signalement voldeed. Hij verdween echter uit het oog. Na een minuut of tien werd de man opnieuw gezien, nu bij het Bernouilliplein. Daar werd hij gearresteerd. Een speurhond van de politie vond later in het Noorderplantsoen een met bloed besmeurde jas die de verdachte daar vermoedelijk had verstopt.

De steekpartij werd door meerdere personen gezien. De politie is echter nog op zoek naar getuigen. Mensen die behulpzaam kunnen zijn bij het onderzoek kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via 0900-8844.