Persberichten Eemland zuid, 10.40 uur

Utrecht, 26-11-2008

Man aangehouden op verdenking van diefstal auto

AMERSFOORT Een 23-jarige man uit Scherpenzeel is aangehouden op verdenking van diefstal van een auto.

De politie kreeg woensdag 26 november kort na middernacht een melding over een auto die in Amersfoort was gestolen. De dief zou hiermee rijden in de richting van de Stichtse rotonde. Politiemensen namen positie in en zagen de auto kort daarna rijden op de Amersfoortseweg te Soesterberg. Na een korte achtervolging werd de auto op de Richelleweg aan de kant gezet. Bij het aanspreken bleek dat de Scherpenzeler alcohol had genuttigd. Na de ademanalyse bleek dat hij 345 ug/l in zijn lichaam had.

Naast de diefstal van de auto, het rijden onder invloed, onderzoekt de politie of de man in aanmerking komt voor een poging inbraak in een woning aan de Barchman Wuytierslaan die kort daarvoor was gepleegd. De man is ingesloten in het politiebureau voor nader onderzoek en verhoor.

Aangehouden voor diefstal snorfiets

LEUSDEN Een 21-jarige man uit Amersfoort is aangehouden op verdenking van diefstal van een snorfiets.

De politie kreeg dinsdagmiddag 25 november een tip over de snorfiets en waar deze zich bevond. De politie ging naar het opgegeven adres en trof in een tuin de Amersfoorter aan die aan een snorfiets zat te sleutelen. Uit onderzoek en verhoor werd duidelijk dat de Amersfoorter de snorfiets in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 november vanaf de Heiligenbergerweg had gestolen. De Amersfoorter deed afstand van de snorfiets die aan de rechtmatige eigenaar zal worden teruggegeven.

Tegen de Amersfoorter wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief betrapt

AMERSFOORT Een 44-jarige man uit Amersfoort is betrapt op winkeldiefstal.

Een politieman in burger bevond zich maandag 25 november omstreeks 18.15 uur in een winkel aan de Hellestraat. De Amersfoorter, een bekende van de politie, deed een poging om geld te pinnen uit de geldautomaat in die winkel, maar dit mislukte.De politieman besloot de man te volgen en zag dat hij een tros bananen in zijn rugzak stopte. Vervolgens liep hij naar de kassa, rekende wel twee blikken bier af, maar niet de tros bananen. Hierop werd hij aangehouden en ingesloten in het bureau.

De man is in verzekering gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto door vuurwerk vernield

LEUSDEN De politie onderzoekt een vernieling van een geparkeerde personenauto.

De eigenaar had zijn auto maandag 24 november tussen 06.30 en 14.00 uur in Tjongerwijk op een parkeerplaats bij de Heerd geparkeerd. Toen hij op het laatstgenoemde tijdstip weer bij zijn auto kwam, bleek dat het interieur van de auto fors was beschadigd. Het vermoeden bestaat dat dit is veroorzaakt door ontploft vuurwerk. De politie vraagt mogelijke getuige(n) zich te melden op het politiebureau of via het telefoonnummer 0900-8844.