FMB Uitgevers

Deel opbrengst kinderboek naar Dutchypuppy

Amsterdam, 26 november 2008

Journaliste Maaike van Poelje (35) presenteert haar debuutroman voor kinderen 'Het Spaanse gif', het eerste deel in de serie Melle en de zwerfhonden (uitgeverij Pimento). Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar de door Bridget Maasland in het leven geroepen Foundation Dutchypuppy.

Bestellen:

Het Spaanse gif
Het Spaanse gif
Poelje, M. van

Maaike van Poelje emigreerde zeven jaar geleden samen met haar man naar Andalusië, Spanje, waar zij in aanraking kwam met het leed van de vele verwaarloosde en mishandelde zwerfhonden. Gegrepen door het leed van de viervoeters besloot ze als vrijwilliger te gaan werken bij een lokale opvang voor deze zwerfdieren. Inmiddels is zij alweer vier jaar voorzitter van de Spaanse stichting/opvang APAPA, en in samenwerking met organisaties als Dierenhulp Zonder Grenzen, Dutchypuppy en Hunde-Aus-Andalusien weet zij jaarlijks vele dieren te helpen aan een beter leven. Ook in Nederland hebben al honderden Spaanse hondjes een nieuw thuis gevonden.

Haar ervaringen in Spanje inspireerden haar tot het schrijven van Melle en de zwerfhonden een spannend kinderboek (8+) waarin de honden uit haar opvang de hoofdrol spelen.

Van Poelje: 'Ik hoop dat de cultuur in landen als Spanje en Griekenland ooit zal veranderen en dat de mensen gaan inzien dat dieren ook gevoel hebben en met respect behandeld dienen te worden. Voor het zover is zal er heel hard gewerkt moeten worden, maar stapje voor stapje voel je dat het beter gaat. Misschien dat door ons werk de volgende generatie Spanjaarden wat diervriendelijker zal zijn!'