Gemeente Wervershoof


Verkeerssituatie Driehuizen stevig op de schop tot 6 maart

21 nov 2008
Van 21 november tot 6 maart volgend jaar werken we aan de veiligheid van de verkeerssituatie aan de Driehuizen. Samen met de bewoners is de afgelopen manden gekozen voor een adequate verkeersoplossing. Wat nu volgt is een ingrijpende operatie, waar passerend verkeer en bewoners een aantal maanden enig ongemak moeten doorstaan. De fietsoversteek Kerkeland zal niet worden afgesloten. Op de kruising met de Dijkweg zullen een geaccentueerde stopstreep en verkeersborden "fietsoversteekplaats" de weggebruikers op de oversteek wijzen.

Start werkzaamheden 24 november
Na het aanbrengen van de verkeersmaatregelen maakt Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier maandag 24 november tot vrijdag 19 december een start met werkzaamheden op de kruising met de Gedeputeerde Laanweg. Een bestaande duiker moet worden vervangen, waardoor de gehele breedte van de weg wordt opengegraven. De kruising hier wordt aangepast, waarbij de aansluiting van het fietspad wordt verschoven. Op de Driehuizen komt een opstelstrook voor het afslaand verkeer. Daarna wordt over de gehele lengte en aan beide zijden, van de Nieuwe Dijk tot de bebouwde kom van Wervershoof, de weg breder gemaakt.

Vanaf 9 februari de overige werkzaamheden
Over de gehele weg, inclusief de verbreding, wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Binnen de bebouwde kom worden snelheidremmende maatregelen aangebracht zoals een verhoogd plateau bij de komgrens en een versmaller. Tevens wordt de aansluiting op de Dijkweg iets ruimer gemaakt. Het werk van fase I zal half maart 2009 worden afgerond.

Bereikbaarheid
Het wegvak is gedurende alle werkzaamheden afgesloten voor het doorgaande verkeer. Een omleiding wordt duidelijk aangegeven met borden. Ook het fietspad zal worden afgesloten. De werkzaamheden op de kruising met de Gedeputeerde Laanweg zijn dermate ingrijpend dat ook het fietsverkeer geen veilige doorgang kan worden geboden. In de winterperiode wordt de afsluiting uiteraard tijdelijk weer verwijderd. Het bestemmingsverkeer (eigenaren, bewoners van de gronden langs de Driehuizen en aan- en afvoer) kan over het algemeen gebruik blijven maken van het afgesloten deel.

Tijdens ontgraving voor de woningen en tijdens het asfalteren is er een dagdeel dat de toegang is belemmerd vanwege het aanbrengen, het walsen en het afkoelen van het asfalt. Tijdens deze werkzaamheden zal er uiteraard afstemming zijn tussen de aannemer en de eigenaren van de percelen.

Meer weten?
Neem dan contact op met het hoogheemraadschap, projectleider J. Peetoom dan wel toezichthouder B. Kortebein, beiden op telefoonnummer (0299) 66 30 00. Of kijk op de website van het hoogheemraadschap, www.hhnk.nl bij de rubriek 'Bij u in de buurt'. Zie ook de situatiekaart met daarop aangegeven de verkeersmaatregelen.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171