Gemeente Zeist

26-11-2008: Eerste wijkservicepunt Zeist-Noord nabij Laatst gewijzigd: 26 november 2008

Eerste wijkservicepunt Zeist-Noord nabij

Bestuurders zetten handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst

Op 28 november tekenen de gemeente Zeist, Abrona, De Kombinatie, MeanderOmnium en Zeisterwoude de samenwerkingsovereenkomst om van het dienstencentrum Hebron aan de Johan van Oldenbarneveltlaan 103 een wijkservicepunt te maken. Samen nemen deze organisaties de verantwoordelijkheid om het wijkservicepunt tot kloppend hart van Zeist-Noord te maken. Het wordt de plek waar alle wijkbewoners uit Zeist-Noord terecht kunnen voor een kopje koffie, een warme maaltijd, een praatje, een cursus, verschillende activiteiten of voor informatie en advies van diverse organisaties.

De gemeente Zeist heeft enkele jaren geleden besloten om in elke wijk van de gemeente een wijkservicepunt te vestigen. Wijkservicepunten zijn ontmoetingsplekken waar diverse organisaties hun diensten en activiteiten aan de wijkbewoners aanbieden. Het is ook een plek waar bewoners zelf activiteiten kunnen organiseren en elkaar kunnen ontmoeten. Een wijkservicepunt is niet alleen voor ouderen, maar voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Sleutelwoorden zijn ontmoeting en ondersteuning.

In Zeist-Noord staat aan de Johan van Oldenbarneveltlaan al een goed lopend wijksteunpunt voor senioren. De activiteiten die hier plaatsvinden blijven doorgaan en vinden een plek in het nieuwe wijkservicepunt. Het wijkservicepunt wordt uitgebreid met nieuwe activiteiten en voorzieningen. Zo wordt er door Abrona een lunchcafé gevestigd, waar mensen met een verstandelijke handicap een werkplek hebben. Verder houden allerlei organisaties er spreekuur. Ook het wijkteam noord gaat vanuit deze locatie werken, evenals de consulent van MeanderOmnium. Er zullen nieuwe activiteiten en cursussen worden opgezet, al naar gelang de behoefte vanuit de wijk. Het wordt een plek waar alle wijkbewoners - jong en oud, van Nederlandse of buitenlandse afkomst -, zich thuis voelen als vrijwilliger of gebruiker.

Op 28 november om 08.30 uur zetten in het gemeentehuis de bestuurders van de 5 betrokken organisaties hun handtekening om ieders inzet en de samenwerking te bekrachtigen. Met het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst wordt de voorbereidingsfase afgesloten. De komende maanden wordt de verbouwing voorbereid, het team samengesteld en extra vrijwilligers geworven. Het wijkservicepunt zal in de loop van 2009 volledig operationeel zijn, maar in de komende maanden worden er al veranderingen zichtbaar.