Kroon op het werk

Mediant GGZ ontvangt estafettestokje voor succesvol verzuim- en (re)ïntegratiebeleid

Onlangs heeft Mediant Geestelijke Gezondheidszorg het estafettestokje voor goed werkgeverschap van het Werkgeversforum Kroon op het Werk ontvangen. Mediant is genomineerd voor het estafettestokje door GGZ Drenthe. Hiermee krijgt Mediant de erkenning voor een duurzaam verzuim- en (re)ïntegratiebeleid.

Bij Mediant werken in goed overleg een arbeidsdeskundige, bedrijfsarts en een arbocoördinator samen met leidinggevenden om zieke medewerkers te begeleiden. Volgens arbeidsdeskundige Petra Beun vormt hierin de persoonlijke benadering naar medewerkers als het belangrijkste succesingrediënt van het huidige verzuim- en (re)ïntegratiebeleid. "We zijn een organisatie in de geestelijke gezondheidszorg: onze manier van omgaan met cliënten gebruiken we als model van hoe we intern omgaan met onze medewerkers."

De uitreiking van het estafettestokje was om 14:00 uur aan Broekheurnering 1050 te Enschede.

De Kroontjesestafette
De Kroontjesestafette is een initiatief van het Werkgeversforum Kroon op het Werk en bouwt door op de Kroon op het Werk prijs die al sinds 1997 wordt uitgereikt. Door deze estafette wil het Werkgeversforum meer organisaties die opvallen door hun verzuim en (re)-integratiebeleid, op het spoor komen en wil zij meewerken aan het ontstaan of versterken van regionale netwerken, die worden gevoed door het Werkgeversforum Kroon op het Werk: het landelijke netwerk op het gebied van gezondheidsmanagement voor en door werkgevers.

De estafette is gestart bij organisaties die de afgelopen jaren genomineerd zijn geweest voor de Kroon op het Werk prijs. Elke organisatie die het estafettestokje krijgt, moet dit stokje binnen drie maanden weer doorgeven aan een organisatie in hun omgeving, die opvalt door de wijze waarop zij vorm geven aan hun verzuim- en (re)-integratiebeleid. Inmiddels zijn er al meer dan 75 stokjes doorgegeven.

Meer informatie over de Kroontjesestafette en het Werkgeversforum Kroon op het Werk vindt u op www.kroonophetwerk.nl.