Gemeente Stein


Startersregeling krijgt vervolg

De gemeenteraad heeft onlangs besloten om de startersregeling met één jaar te verlengen. Hierdoor krijgen starters op de woningmarkt dus ook in 2009 de helpende hand toegereikt in de gemeente Stein.

Doel
De opzet van deze regeling is om het de starters op de woningmarkt in Stein gemakkelijker te maken om een woning te kopen. Sinds maart 2007 zijn er inmiddels 11 startersleningen verstrekt. "Het is belangrijk dat Starterswoning starters de kans krijgen om een huis te blijven kopen in onze gemeente", aldus wethouder Gorissen (Volkshuisvesting).

Criteria
Niet iedereen komt in aanmerking voor een starterslening. Deze hulp is alleen bedoeld voor starters met (gezins)inkomen van maximaal EUR 35.000,- , waarvan het huis maximaal EUR 170.000,- k.k. bedraagt en die nog nooit eigenaar zijn geweest van een woning. Leeftijd en huidige woonplaats spelen geen rol.

Beschikbaar budget
De gemeente, Provincie Limburg en het Ministerie van VROM hebben budget beschikbaar gesteld en gestort in een fonds bij het SVN (Stimuleringsfonds Volkshuisversting Nederlandse Gemeenten). Dit budget is nog toereikend voor ongeveer 25 starters.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie over de startersregeling en de bijbehorende voorwaarden contact op met de gemeente via telefoonnummer 046-43 59 393.