Senternovem


26-11-2008 | Voortgang Wandelen voor Water 2009

In het hele land wordt op dit moment hard gewerkt aan het werven van scholen die mee gaan doen aan Wandelen voor Water 2009 op/rond 25 maart 2009. Er zijn 27 steunpunten, groot en klein, die scholen aanschrijven, nabellen en enthousiasmeren.

wandelenvoorwater_logo De verwachting is dat Wandelen voor Water 2009 weer grootser wordt dan 2008. In 2008 deden 9.000 kinderen mee, voor volgend jaar is de schatting 12.500.

Vóór 1 november zijn alle projecten, waarvoor gelopen gaat worden, bij Aqua for All ingediend. De Aqua for All medewerkers van de afdeling projecten zullen vóór 1 december de aanvragers op de hoogte brengen van het al dan niet goedkeuren van het project.

Een paar bijzonderheden:

- In Coevorden, waar een grensoverschrijdende Rotary Club actief is, wordt samengewerkt met een aantal scholen net over de grens in Duitsland. Een paar honderd Duitse kinderen gaan meedoen en geld inzamelen voor het project van stichting Msele.
- De provincie Frieland zal in 2009 voor het eerst grootschalig meedoen. De Stichting Wetterhelp Fryslan heeft tot nu toe 22 scholen enthousiast gemaakt om mee te doen. De opbrengst zal gaan naar een project in Mozambique van Water for Life.

- Rotary Club Meppel organiseerde in 2007 een groots Wandelen voor Water evenement. Na een jaartje te hebben overgeslagen doet RC Meppel nu weer mee en het belooft weer iets moois te worden. De opbrengst gaat naar een zanddammenproject in Kenia.

Meer informatie is te vinden op de website van Wandelen voor Water: www.wandelenvoorwater.nl