Verhuizing Banking & Finance CMS Derks Star Busmann

26/11/2008 12:10

CMS Derks Star Busmann

Verhuizing Banking & Finance CMS Derks Star Busmann

De praktijkgroep Banking & Finance van CMS Derks Star Busmann zal per 1 december 2008 opereren vanuit de Amsterdamse vestiging. Op dit moment is de praktijkgroep nog gedeeltelijk gehuisvest in Utrecht. Door de Banking & Finance-expertise op één locatie te concentreren, wil CMS DSB haar cliënten beter en efficiënter kunnen bedienen en tegemoetkomen aan de wens van de markt.

Advocaat partner Marcel Groenewegen (1962) stuurt de praktijkgroep aan. Groenewegen is sinds 1988 werkzaam in deze praktijk van CMS Derks Star Busmann. De praktijkgroep bestaat in totaal uit 14 personen: vijf partners, drie medewerkers, vijf stagiaires en een professional support lawyer en wordt verder ondersteund door een business development marketeer.

De praktijkgroep adviseert nationale en internationale ondernemingen, banken, pensioenfondsen, leasemaatschappijen, verzekeringsmaatschappijen en andere institutionele kapitaalverschaffers, financieringsmaatschappijen en andere financiële ondernemingen, beleggingsfondsen en -ondernemingen, tussenpersonen en beleggers.

De praktijkgroep adviseert haar cliënten over alle aspecten van financieringstransacties, (financieel) toezicht en over de (kapitaal)markt. Samen met de praktijkgroep Fiscaal Recht heeft de groep ruime ervaring in het adviseren over financieringsstructuren en transacties. Ook adviseert de praktijkgroep Banking & Finance over insolventierecht in ruime zin, reorganisaties en herstructurering en treedt een aantal advocaten op als bewindvoerder en curator in surséances van betaling en faillissementen.

Banking & Finance van CMS DSB heeft de volgende aandachtsgebieden:


- Asset Finance


- Project Finance


- Secured and Unsecured Lending


- Real Estate Finance


- Insolvency and Restructuring


- Financial Institutions and Markets


- Derivatives


- Structured Finance


- Banking and Securities Litigation


- Debt Capital Markets


- Regulatory and Compliance


- Acquisition Finance


- Emerging Markets