Gemeente Enkhuizen

Ondergrondse vuilcontainers officieel in gebruik genomen

Enkhuizen is een stukje mooier geworden. Op 25 november leverde Holland Collect de 21 ondergrondse vuilcontainers op die op diverse locaties in de stad geplaatst zijn. De officiële ingebruikname vond plaats bij de flat Denenburg aan de Parklaan. Daar namen enkele bewoners symbolisch de pas in ontvangst die toegang geeft tot hun vuilcontainer.

Verbetering leefbaarheid
Behalve Denenburg zijn ook Kwakershof, Paludanushof en het gebied rond de Kloet, Beun en Steker voorzien van ondergrondse containers. Vijftien van deze vuilcontainers al in gebruik genomen. Met de ondergrondse vuilopslag willen initiatiefnemer Holland Collect, Woondiensten Enkhuizen en de Gemeente Enkhuizen bijdragen aan een betere leefbaarheid van de Haringstad.

Wat vooraf ging...
Aan het moment van opleveren gingen drie jaar van onzichtbare voorbereiding en een raadsbesluit vooraf. Ruud Bijl van Woondiensten Enkhuizen: Er kwam heel wat bij kijken, zoals locatiekeuze en grondonderzoek, niet alleen naar de bodemkwaliteit, maar ook naar het verloop van kabels, leidingen en rioleringen. We deden onderzoek naar grondeigendommen, pleegden overleg met grondeigenaren en namen beslissingen over het opofferen en compenseren van parkeergebied en groen. Uiteindelijk hebben Woondiensten Enkhuizen en Holland Collect gezamenlijk de firma Noor uit Medemblik opdracht gegeven voor het plaatsen van de containers. Holland Collect leegt de containers eenmaal per week en reinigt de containers twee maal per jaar. De Gemeente Enkhuizen zorgt voor het schoonhouden van de ruimte rondom de containers.

In de loop van deze en volgende week verdwijnen op bovenstaande locaties de betonnen containers uit het straatbeeld van Enkhuizen. Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl