Persbericht
Utrecht, 26 november 2008

Prinses Margriet reikt Prins Bernhard Cultuurfonds prijs voor Kunst- en Cultuureducatie uit aan Anthony Heidweiller.

Yo! Opera ontving dinsdag 25 november de Prins Bernhard Cultuurfonds prijs voor Kunst- en Cultuureducatie.

Artistiek leider Anthony Heidweiller en zijn team zijn zeer vereerd met de prijs. In zijn dankwoord benadrukte Heidweiller dat de prijs een erkenning is voor het werk van Yo! Opera. Muziekeducatie die zingen vanzelfsprekend maakt; componeren, musiceren en zingen met de ogen, de oren, de stem en het hart van een kind. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 50.000 euro voor educatieve doeleinden.

Uit het juryrapport:

"Yo! Opera is een toonaangevende organisatie die erin geslaagd is zowel nationaal als internationaal jeugdopera op de kaart te zetten. Het vakmanschap en de zeggingskracht van de operatraditie in combinatie met het avontuur van nieuwe operavormen en de ambitie om een jong en breed publiek actief kennis te laten maken met deze vormen maakt Yo! opera een unieke organisatie die een bijzondere positie inneemt in de muziekeducatie."

Meer weten over Yo! Opera en educatie?
www.yo-opera.nl
www.prinsbernhardcultuurfonds.nl

Yo! Opera Festival en Werkplaats laat met bijzondere projecten en een tweejaarlijks internationaal jeugdoperafestival jonge mensen kennismaken met bijzondere, hen aansprekende vormen van opera. Het Yo! Opera Festival en Werkplaats ontvangt in het kader van de cultuurnota 2005 ­ 2008 structurele subsidie van het Ministerie van OC&W, de Gemeente Utrecht en de Provincie Utrecht.