Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Sport op de Stoep

We hebben in Feijenoord minder sportverenigingen dan andere wijken zoals Charlois en Ijsselmonde. Wanneer onze bewoners structureel willen sporten zijn ze genoodzaakt uit te wijken naar andere wijken binnen Rotterdam.

Sporten bij een vereniging is al voor vele bewoners een hoge drempel. Toegankelijkheid, financiën, en betrokkenheid van ouders zijn enkele afwegingen waardoor kinderen, jongeren en ouderen niet sporten.

In het rapport "Pleinen, de woonkamer van de buurt" is gebleken dat pleinen niet optimaal gebruikt worden. Bewoners gebruiken de pleinen bewust niet vanwege de slechte sfeer, onveilige toestellen en de slechte inrichting van pleinen.

Sport op de Stoep is een project waarbij een structureel aanbod ontwikkeld wordt op de behoefte en wensen van kinderen, jongeren en ouders. Om sportbeoefening laagdrempelig te maken wordt er gedacht aan een gratis aanbod van trainingen, wat over zal gaan in competities en toernooien op wijkniveau. Dit zal de basis zijn van het project Sport op de Stoep.

In de wijken Bloemhof en Hillesluis wordt in de aankomende maanden sporten aangeboden zoals turnen, basketbal, kickboksen, streetdance, judo, voetbal, tennis en honkbal. Begin september is in Bloemhof en Hillesluis basketbal voor jongens, en turnen voor meisjes van start gegaan. Deze activiteiten worden structureel aangeboden, elke week sporten kinderen op een vaste locatie. 23 december 2008 worden er wedstrijden en toernooien georganiseerd voor basketbal en turnen. Turnen wordt uitgevoerd in de grote tent van het sprookjesplein en basketbal in de Afrikanenhal. Alle andere kinderen kunnen meedoen aan clinic van Streetdance, Kickboksen, Turnen en Basketbal

Op dit moment worden jongeren 2 keer in de week bezig gehouden met Basketbal. In de polderpleingymzaal kunnen de jongeren 4 uur in de week basketballen, dat door een coach van de basketbalvereniging Rotterdam Zuid wordt gegeven.

Voor meer informatie ga dan naar www.rotterdamsportstad.nl. Op de website worden alle activiteiten in de gehele deelgemeente Feijenoord weergegeven.