Waterschap Rivierenland

Voorlopige uitslag waterschapsverkiezingen uitgesteld

Het verkiezingscafé, waarop de voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen wordt bekendgemaakt, is verschoven naar zaterdagmiddag 29 november om 16.00 uur. De oorspronkelijke planning was donderdag 27 november, maar het bedrijf dat voor alle waterschappen het tellen van de stemmen doet, kan die planning niet waarmaken. De definitieve uitslag wordt wel volgens de oorspronkelijke planning op 2 december vastgesteld.

De aangekondigde zittingen van de stembureaus zullen wel op de aangekondigde data plaatsvinden, maar direct na opening verdaagd worden:

De zitting van het stembureau van woensdag 26 november om 14:00 uur wordt voortgezet op vrijdag 28 november om 16:00 uur. Deze zitting heeft betrekking op het vaststellen van het totaal aantal ontvangen stemmen en op de geldigheid/ongeldigheid van de stemmen (op dat moment is nog niet bekend op welke kandidaten hoeveel stemmen zijn uitgebracht).

De zitting van het stembureau van donderdag 27 november om 19:00 uur (het verkiezingscafé) wordt voortgezet op zaterdag 29 november om 16:00 uur. Deze zitting heeft betrekking op het vaststellen van de voorlopige verkiezingsuitslag.

De zitting van het stembureau van 2 december om 10:00 uur blijft ongewijzigd, zodat de verdere procedure ongewijzigd doorgang kan vinden.