Gemeente Gouda


Vreugdevuren met jaarwisseling beperkt toegestaan (25-11-2008)

Evenals afgelopen jaren verleent de gemeente ontheffing voor het stoken van een beperkt aantal vreugdevuren tijdens de jaarwisseling. De vreugdevuren vinden plaats op de traditionele locaties, onder strikte voorwaarden.

Locaties

De gemeente verleent ontheffing voor grote vuren op de traditionele locaties Kort Haarlem, het Weidebloemkwartier en op het veldje bij het Ranonkelplantsoen. Daarnaast is voor vier kleine vreugdevuren ontheffing verleend, namelijk die bij de Veenzoom, de Ganzenburg, Negenhoeven en de Sportlaan ter hoogte van de Bernadottelaan. Buiten de vuren op de genoemde locaties zal de gemeente geen vreugdevuren toestaan.

Voorwaarden

In het kader van veiligheid, zijn er sinds 2005 striktere voorwaarden gesteld aan de vreugdevuren. Zo mag er uitsluitend onbewerkt hout gebruikt worden en de brandstapel mag pas op oudejaarsdag worden opgebouwd. Ook zijn er eisen aan grootte van de stapels en de tijd waarop de vuren mogen branden. Bewoners rond de grote vreugdevuren worden hierover geïnformeerd. Brandweer en politie controleren hierop.

Afval

Cyclus haalt voor 2 januari 2009 het afval van de grote vuren op. Voor de andere vuren geldt dat degenen die het vuur ontsteken zelf hun afval moeten opruimen.

Overtredingen en overlast melden

Overtredingen en overlast kunt u op werkdagen en tijdens kantooruren (9.00- 17.00 uur) melden bij het Meldpunt Openbaar Gebied telefoon 0182-58 83 33. Buiten deze tijden kan er gemeld worden bij de politie 0900-8844.


---