Gemeente Lingewaard


Voorlopig tv-advies aan UPC voor de periode van juli 2009 tot juli 2010

TV5 Monde weer terug op de kabel

Als het aan Programmaraad Gelderland Zuid ligt komt TV5 Monde op 1 juli van het komende jaar weer op de kabel. Het verdwijnen van deze zender in juli van dit jaar heeft veel teleurgestelde reacties van kijkers opgeleverd. Voor de programmaraad was dit reden deze zender weer op te nemen in het basispakket. TV5 Monde komt in de plaats van BBC2. Omdat deze zender is gekoppeld aan BBC1 blijft hij op de kabel.

Het basispakket dat de programmaraad aan kabelexploitant UPC adviseert bevat 15 zenders. De kabelnetwerken in de gemeenten* waarover de programmaraad gaat kunnen meer zenders doorgeven. De totale capaciteit varieert van 26 (Tiel) tot 33 tv-kanalen (Arnhem en Nijmegen). Welke zenders op de overige kanalen (11 tot 18) komen beslist UPC. Daarop heeft de programmaraad geen enkele invloed. De programmaraad adviseert dan ook niet welke zender moet verdwijnen als er een nieuwe zender op de kabel moet komen.

Het advies van de programmaraad heeft nog een voorlopig karakter. Kijkers en andere geïnteresseerden kunnen hun mening kenbaar maken via de website van de programmaraad: www.programmaraadgelderlandzuid.nl. In januari maakt de programmaraad het advies definitief. Daarbij houdt hij zo veel mogelijk rekening met reacties, mits die vóór 15 januari 2009 zijn binnengekomen.

Na de vaststelling legt de programmaraad het advies voor aan UPC, verplicht is het definitieve advies op de kabel te zetten, tenzij er zwaarwichtige redenen zijn om dat niet te doen.


* Arnhem, Nijmegen, Duiven, Westervoort, Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Mook en Middelaar, Ubbergen, Buren, Lienden en Maurik, Druten, Lingewaard, Maasdriel, Neerijnen, Overbetuwe, Zaltbommel, Beuningen, West Maas en Waal, Geldermalsen, Wijchen, Lingewaal, Nederbetuwe en Tiel