Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 26-11-2008

Politie houdt man aan na verlaten plaats van ongeval

EMMEN De politie heeft dinsdagavond een 36-jarige man uit Emmen aangehouden in zijn woning terzake het verlaten van de plaats van een ongeval. De automobilist wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een aanrijding met een fietser op de kruising tussen de Markeweg en de Oosterstraat. De 36-jarige fietser uit Emmen raakte licht gewond door de aanrijding. De fietser had het kenteken van de personenauto onthouden en dit doorgegeven aan de gearriveerde politie. De politie kon de 36-jarige automobilist op het achterhaalde adres aanhouden. De man weigerde een blaastest. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan. Hij scoorde 630 ug/l (1,45 promille). De man kreeg vervolgens een rijverbod van 9 uren uitgereikt en met een dagvaarding op zak mocht hij het politiebureau verlaten. (08-194997)

Politie houdt automobilist aan

BOVENSMILDE De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 36-jarige automobilist uit Smilde aangehouden op de Hoofdweg. De man werd ter controle aan de kant gezet en bleek met een ongeldig verklaard rijbewijs te rijden. De man moest een blaastest ondergaan en werd aan de hand van de uitslag aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man via een ademanalyse 195 ug/l (0,45 promille). Met een dagvaarding op zak mocht de man het politiebureau verlaten. (08-195001)

Politie houdt viertal aan op camping

ZEEGSE De politie heeft dinsdagmiddag vier polen op een camping aan de Akkerweg aangehouden. Het viertal wordt verdacht van het wegnemen van de inboedel uit bergingschuurtjes van een aantal caravans. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek. (08-194903)

Winkeldief aangehouden

EMMEN De politie heeft dinsdagmiddag een 59-jarige vrouw uit Emmen in een supermarkt aan het Valkenveld aangehouden betreffende winkeldiefstal. De vrouw had een pak wijn en een fles wijn meegenomen zonder deze te betalen. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau. Ze deed vrijwillig afstand van de goederen en kreeg een bekeuring van 160 euro. (08-194878)

Man aangehouden na bedreiging

SCHOONOORD De politie heeft dinsdagavond op het Zetveld een 18-jarige man uit Schoonoord aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 43-jarige man uit Schoonoord te hebben bedreigd met een balletjespistool, een nepvuurwapen. De aanleiding van de bedreiging ligt in de relationele sfeer. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Het wapen werd in beslag genomen. (08-194977)

Politie houdt automobilist aan na bedreiging

NIEUW WEERDINGE De politie heeft dinsdagavond een 23-jarige automobilist uit Ter Apel aangehouden op de Ertsstraat. De man wordt verdacht van bedreiging en verboden wapenbezit. De 23-jarige automobilist had eerder op de avond een 28-jarige automobilist uit Nieuw Weerdinge bedreigd met een honkbalknuppel. De aanleiding van deze bedreiging was onenigheid in het verkeer. De 28-jarige automobilist alarmeerde de politie en zodoende kon de man uit Ter Apel worden aangehouden. De politie trof de honkbalknuppel aan in de auto van de 23-jarige man. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-194992)

Politie verricht onderzoek naar brand in loods

MEPPEL De politie gaat onderzoek verrichten naar de oorzaak van de brand in een leegstaande loods aan de Ezingerweg. Op dinsdagmiddag rond 16.00 uur kreeg de meldkamer in Drenthe de melding van de brand binnen. Ter plekke werd geconstateerd dat het een inpandige brand betrof. Omdat er mogelijk vier kinderen in het pand aanwezig waren, werd door de hulpdiensten opgeschaald. De brandweer doorzocht tot twee keer toe het pand. Er werden geen kinderen aangetroffen. Om mogelijk duidelijkheid te krijgen over het ontstaan van de brand zal de politie technisch onderzoek gaan verrichten. Getuigen kunnen zich bij de politie melden via 0900 88 44. (08-194937)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.