Gemeente Emmen

Verzamelen Groene Voetstappen wordt beloond

26 november 2008

Verzamelen Groene Voetstappen wordt beloond

Maar liefst tien basisscholen in de gemeente Emmen hebben dit najaar meegedaan aan de landelijke actie Groene Voetstappen, een actie waarbij aandacht wordt besteed aan klimaat en verkeersveiligheid. Voor elke heen- en terugweg die leerlingen te voet of op de fiets (dus níet met de auto!) naar school aflegden, kregen ze een Groene Voetstap. Gezamenlijk hebben de tien scholen ruim 11.000 voetstappen verzameld. Op 1 december a.s. worden ze hiervoor door de heer Holman, wethouder van Milieu van de gemeente Emmen, in het zonnetje gezet.

Groene Voetstappen is een project van het Klimaatverbond, een organisatie die zich samen met de overheid inzet voor het klimaat. Door lopend, fietsend of steppend naar school te komen, verzamelden de leerlingen Groene Voetstappen. Lopend, fietsend of steppend naar school gaan heeft als voordelen dat het leuker, gezonder en veiliger is, maar ook dat het beter voor het klimaat is.

De inzet van de leerlingen wil het Klimaatverbond belonen met een certificaat waarop het aantal verzamelde Groene Voetstappen staat vermeld. Wethouder Holman reikt deze certificaten op 1 december a.s. op het gemeentehuis aan de kinderen uit.

Scholen die hebben meegedaan met de landelijke actie Groene Voetstappen zijn:
't Twiespan Emmen
De Viersprong Klazienaveen
Groen van Prinstererschool Emmen
Sint Fransschool Emmen
De Planeet Klazienaveen
Mgr Bekkersschool Emmen
De Klobbestoek Klazienaveen
De Kap Klazienaveen
De Brug Klazienaveen
De Rank Emmen