Ingezonden persbericht


KNV content met akkoord rondweg Eindhoven

Den Haag, 26 november 2008. De minister heeft een historisch en gedurfd besluit genomen om de rondweg rond Eindhoven sluitend te maken. De minister en de provincie laten zien dat verbetering van de bereikbaarheid naast de aanleg van meer asfalt, gepaard gaat met versterking van OV voorzieningen. 'Dit is een goed voorbeeld hoe rijk en provincie gezamenlijk mobiliteitsproblemen oplossen,' aldus KNV directeur Ad Toet.

De provincie Noord-Brabant kent een van de snelst groeiende economieën van ons land en vormt een belangrijke infrastructurele schakel met België en Duitsland. Het hele pakket aan maatregelen is essentieel om de groei van het goederen- en personenvervoer in Nederland op te vangen.

KNV is verheugd met de aandacht voor het OV en Eindhoven Airport. Zo komen er ondermeer speciale doelgroepstroken voor bussen. KNV heeft deze maatregel eerder nader laten onderzoeken en geconcludeerd dat dergelijk stroken zowel de doorstroom van het verkeer bevordert en tegelijkertijd de uitstoot van schadelijke stoffen terugdringt.

De werkgeversorganisatie vertrouwt er op dat de belangrijke spoorverbinding tussen de havens van Vlissingen en Antwerpen ook op korte termijn gerealiseerd zal worden.
Noot voor redacties



Ingezonden persbericht