Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 26 november 2008

(


Leiden Verdachten aangehouden voor zakkenrollen
Dankzij de oplettendheid van een medewerkster van een warenhuis aan de Haarlemmerstraat en haar chef, heeft de politie dinsdag 25 november twee vrouwen van 25 en 21 jaar en een meisje van 13 jaar allen met de Bulgaarse nationaliteit, kunnen aanhouden. De drie worden er van verdacht dat zij daar van minimaal van twee klanten, twee vrouwen uit Leiden van 29 en 67 jaar, portemonnees hadden gestolen. Dit werd opgemerkt door de winkelmedewerkster die alarm sloeg. De vrouwen en het meisje gingen er vandoor met in hun kielzog de chef van het warenhuis. De gealarmeerde politie hield de drie op zijn aanwijzing bij een andere winkel aan de Haarlemmerstraat aan. Bij hen hadden ze niet afgerekende cosmetica-artikelen uit een aan de winkelstraat gevestigde winkel. De verdachten zitten voor het verdere onderzoek nog vast.

Gouda Identiteit slachtoffer dodelijk ongeval bekend
De identiteit van het slachtoffer van het dodelijk ongeval aan de Nieuwe Gouwe O.Z. is de politie bekend geworden. Het gaat om een 34 jarige man uit Gouda. Over de toedracht en het tijdstip van het ongeval bestaat nog onduidelijkheid. Het door de Verkeersdienst van Politie Hollands Midden ingesteld verkeerstechnisch onderzoek heeft vastgesteld dat de man de controle over zijn auto verloor en van de weg raakte. Waardoor hij de controle verloor is nog niet duidelijk geworden.

Woensdag 26 november rond 05.00 uur ontdekte een voorbijganger de auto onder aan de berm van de weg. In de volledig vernielde auto zat de overleden man. De hulpdiensten zijn terplaatse gekomen en hebben de auto en het slachtoffer geborgen. Voor de hulpverleners en voor het onderzoek werd de weg tussen de Goudse Poort tot de rotonde Coenecoopbrug afgesloten voor al het verkeer. Rond 09.00 uur kon de weg weer worden vrijgegeven.


------------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------



Politie Hollands Midden