Ingezonden persbericht


Motorola en Satyam tekenen strategische transactie in Maleisië

Satyam neemt Motorola's Software Development Center in Maleisië over; overname vergroot de synergie en concurrentiekracht van beide bedrijven

Hoofddorp, 26 november 2008 - IT-dienstverlener Satyam Computer Services Ltd. (Euronext Amsterdam: SAYE, NYSE: SAY) neemt 128 medewerkers van Motorola over. Deze overname vergroot voor beide bedrijven de synergie en versterkt hun concurrentiekracht in Maleisië en de Asia-Pacific-regio. Motorola stoot zijn Software Development Center (SDC) in Cyberjaya, Maleisië, af. De 128 medewerkers gaan over naar Satyam, dat ook de activa van de eenheid volledig in handen krijgt.

Het SDC, een onderdeel van de Home & Networks Mobility-divisie van Motorola, richt zich op de ontwikkeling van netwerkbeheersystemen. "Deze strategische overname zal de productengineeringdiensten die Satyam biedt aan Network Equipment Providers en Operators, integreren en versterken op het gebied van elementbeheer, mobiele oplossingen en access networks", zegt Nishith Mathur, hoofd van de Technology Infrastructure-divisie van Satyam.

"Dit is een unieke overeenkomst die volledig past binnen de strategie van Motorola in Maleisië. Deze overeenkomst versterkt onze concurrentiepositie en verbetert onze kostenstructuur en operationele efficiëntie", zegt Sudhakar Ramakrishna, Corporate Vice-President, Software Operations & WiMAX & LTE Engineering van Motorola's Home & Networks Mobility-divisie.

De definitieve overeenkomst zal nog worden getoetst aan lokale regelgeving en ander gewoonterecht. Naar verwachting zal de overname tegen 31 december 2008 afgerond zijn. Motorola zal dan direct met Satyam een contract afsluiten voor de ontwikkelingsdiensten op basis van de toonaangevende netwerkbeheersoftware van Satyam.

"Dit partnership geeft invulling aan de belofte van het sciencepark Cyberjaya Multimedia Super Corridor om nieuwe, dynamische ecosystemen voor onderzoek en ontwikkeling aan te trekken", zegt Virender Aggarwal, hoofd van de 'Rest of the World'-regio van Satyam. "Satyam ontwikkelt een eigen campus in dit park met een oppervlakte van zo'n 60.000 m2. Vanuit deze campus vergroten we de operationele efficiëntie van onze ontwikkelingsprojecten en bieden we carrièremogelijkheden voor onze nieuwe medewerkers en vele anderen in de regio."

De Motorola-medewerkers die overstappen naar Satyam, hebben direct toegang tot het hoogwaardige opleidingsprogramma van Satyam. Dit biedt verregaande carrièreperspectieven.

"De Motorola-professionals zijn goed opgeleid en zeer gewild bij bedrijven over de gehele wereld", zegt Aggarwal. "Zij vertegenwoordigen een waardevolle groep medewerkers voor onze organisatie. We proberen altijd op strategisch vlak onze vaardigheden te verbeteren. Deze overeenkomst draagt daar in belangrijke mate aan bij."

Motorola op zijn beurt wil blijven voldoen aan de verwachtingen van zijn klanten. "Het Software Development Center levert diensten voor de productontwikkelingsprogramma's van Motorola: voor interne, klantgerichte programma's en voor de programma's gericht op de wereldwijde Motorola-markt. Het succes van deze programma's blijft ons voornaamste doel", zegt Ramakrishna.

####

Over Motorola in Maleisië
Motorola is al meer dan dertig jaar actief in Maleisië. In de afgelopen decennia heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een wereldwijd toonaangevende fabrikant van technologisch hoogwaardige draadloze-communicatieoplossingen en -accessoires. Motorola is een belangrijke investeerder en werkgever in Maleisië. De Cyberjaya Multimedia Super Corridor in Penang is een belangrijke uitvalsbasis voor Motorola. Het is tevens het grootste industriegebied voor draadloze producten in Azië en de enige locatie in de regio, waar draadloze tweeweg-radiosystemen worden ontworpen. Motorola investeerde tot nog toe meer dan 3,5 miljard Maleisische Ringgit in Maleisië. De focus van Motorola ligt in dit deel van de wereld op activiteiten als human capital en technologische ontwikkelingen (R&D). Het bedrijf richt zich bij de productie voornamelijk op tweeweg-radio's, draadloze digitale producten en apparatuur en accessoires.