Gemeente Stadskanaal

Vanaf 27 november 2008 gelden in de gemeente Stadskanaal andere regels voor reclame of andere schriftelijke uitingen aan de weg. In de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is sprake van een algemeen verbod voor reclamedragers. Het college verleent een ontheffing wanneer de reclamevoorwerpen geen gevaar opleveren voor de bruikbaarheid of veiligheid van de weg.

Het oude beleid was gebaseerd op een vergunningenstelsel. Sinds 2002 heeft de gemeente aan een tweetal bedrijven vergunning verleend voor het plaatsen van reclamedragers: DEV Emmen en Hoffmann Buitenreclame. De gemeenteraad constateerde dat de hoeveelheid driehoeksborden het toegestane aantal van tachtig oversteeg. Daarom vroeg zij om handhaving.

Met de nieuwe APV heeft het college de mogelijkheid nieuw beleid te voeren ten aanzien van driehoeksborden, sandwichborden en spandoeken. Het college heeft voor driehoeksborden een maximum aantal van zeventig vastgesteld. Dat voldoet aan de wens van de raad. DEV Emmen en Hoffmann Buitenreclame mogen per bedrijf maximaal 35 driehoeksborden plaatsen. De gemeente heeft op een kaart vastgelegd waar de borden mogen staan.

* 26 november 2008