Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar inbraken

Politie vraagt getuigen

Afferden (Gld), 26-11-2008 o De politie van team Maas en Waal is een onderzoek begonnen naar een aantal inbraken dat de afgelopen week werd gepleegd in Afferden. Het betreft vijf inbraken met gedeeltelijk dezelfde werkwijze.

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 november werd ingebroken in een woning aan de Pas en in het clubgebouw van een voetbalvereniging aan de Schriksestraat.

In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 november werd in drie woningen in Afferden ingebroken. Het betreft woningen in de Koningstraat, de Kerkweg en de Oude Weisestraat.

In alle gevallen hadden de daders zich toegang verschaft door een raam of deur open te breken. Opvallend is dat in een aantal gevallen de zekeringen (stoppen) in de meterkast zijn uitgedraaid, wellicht om verlichting en telefoon uit te schakelen.

De politie is bezig met een onderzoek en vraagt mensen die in de genoemde nachten iets is opgevallen om te bellen met het team Maas en Waal op telefoonnummer 0900 8844. Eventueel kan anoniem informatie worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 7000.

Daarnaast wil de politie graag direct geïnformeerd worden als u de komende dagen of nachten iets verdachts ziet in Afferden of directe omgeving.
(03)

Laatst gewijzigd 26-11-2008 15:00 | © Regio Gelderland-Zuid |