Provincie Zuid-Holland

Grootschalig onderhoud N 455 door provincie Zuid-Holland start begin 2009 26-11-2008

De provincie verwacht begin 2009 alsnog van start te gaan met de werkzaamheden aan de N 455. Eerder aangekondigd grootschalig onderhoud aan de N 455 tussen Boskoop en Waddinxveen (het Noordeinde) kon niet doorgaan. Uit onderzoek door de aannemer zijn factoren naar voren gekomen die om extra voorbereidende maatregelen vragen. Hierdoor is de start van het werk uitgesteld.

Duur van de werkzaamheden en bereikbaarheid
Zodra het werk gestart is, nemen de werkzaamheden ongeveer drie maanden in beslag. De provincie voert de onderhoudswerkzaamheden uit in drie verschillende fasen, waarin steeds een ander gedeelte van de weg is afgesloten. Voor bestemmingsverkeer blijft de weg bereikbaar, doorgaand verkeer en het openbaar vervoer worden omgeleid.

De werkzaamheden
De provincie vervangt het asfalt op de N 455 tussen Boskoop en Waddinxveen. De weg wordt ingericht volgens de richtlijnen van Duurzaam Veilig. Dit betekent onder meer dat de belijning op de weg anders wordt, dat de komgrenzen worden verplaatst, en dat er overrijdbare heuvels worden aangelegd ter plekke van de kruispunten. Ook wordt de snelheidsgrens op de weg verlaagd naar 50 km/u binnen de bebouwde kom en 60 km/u buiten de bebouwde kom. Binnen de bebouwde kom moeten brommers voortaan op de rijbaan rijden. Bussen houden voortaan op de weg halt en de bushalte Snijdelwijklaan (richting Boskoop) wordt verplaatst naar vóór de rotonde. De provincie richt de parkeerplaatsen op de weg opnieuw in en zal ook parkeerplaatsen aan de kant van Boskoop creëren.

Omleidingen
Om het asfalt te kunnen verwijderen en vervangen, sluit de provincie de weg in drie fasen af. Hierbij wordt er per fase een ander gedeelte van de weg afgesloten. Bewoners en bedrijven aan de weg blijven bereikbaar, doorgaand verkeer wordt omgeleid. De omleiding voor het autoverkeer wordt ter plaatse aangegeven, maar is te zijner tijd ook te bekijken op www.n455.nl. Het fietspad blijft begaanbaar zolang er aan de weg gewerkt wordt. Zodra het fietspad onder handen genomen wordt, kunnen de fietsers op de rijbaan fietsen volgens de aangegeven instructies.

In overleg met Connexxion rijden de bussen omleidingsroutes gedurende de verschillende fasen van de afsluiting. Op de site van Connexxion is de actuele dienstregeling te vinden.

Overleg
Om te komen tot een goed plan voor de onderhoudswerkzaamheden, heeft de provincie vooraf uitvoerig overleg gehad met de betrokken gemeenten Boskoop en Waddinxveen. Ook zijn de omleidingsroutes afgestemd met de vervoersdiensten en de hulpdiensten.

Actuele informatie en de omleidingsroute zijn te vinden op www.n455.nl.

Bron: afdeling Communcicatie, telefoon 070 - 441 66 22