Gemeente Schiedam


November

Schiedam krijgt 'kinderlintje'

26 november 2008

Voor volwassenen bestaan al drie onderscheidingen in Schiedam: de MCM de Grootspeld, de Aleidapenning en de Koninklijke onderscheidingen die met de viering van de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin worden uitgereikt.
Voor kinderen die een bijzondere prestatie verrichten op maatschappelijk, sociaal of cultureel vlak bestaat er nog geen onderscheiding. Maar daar gaat volgend jaar verandering in komen!

Drie jonge kunstenaars uit Schiedam is gevraagd een ontwerp te maken voor een kinderlintje. Vorige week nam een speciale kinderjury bestaande uit zes leerlingen vanuit het Schiedamse basis- en voortgezet onderwijs o.l.v. voorzitter burgemeester Verver - Aartsen een kijkje in het atelier van drie kunstenaars. Nadat zij van de kunstenaar uitleg hadden gekregen over het ontwerp is er beraad geweest over wat zij gezien en gehoord hadden.
De ontwerpen zullen in de maand januari worden geëxposeerd in de Stadswinkel. Gedurende de tentoonstelling kunnen kinderen uit de stad hun stem uitbrengen middels stembiljetten. Die stemmen tellen mee bij de beoordeling door de kinderjury.
Het winnende ontwerp wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst aan het eind van de duur van de tentoonstelling. Dat moment zal ook de start zijn van de campagne om jonge schiedammers te vinden die in aanmerking komen voor een onderscheiding. Klik hier voor meer informatie.