Gemeente Leeuwarden

Digitale dienstverlening Digitale dienstverlening

Leeuwarden in top 3 monitor Overheid.nl

Bron: Gemeente Leeuwarden (24-11-2008)

Ieder jaar in november wordt het jaaronderzoek van de Overheid.nl Monitor gepubliceerd.

In dit jaaronderzoek van de ICTU (de uitvoeringsorganisatie voor ICT en overheid) worden de ontwikkelingen tussen de verschillende gemeenten (en andere overheden) op het terrein van de elektronische overheid met elkaar vergeleken. In de categorie gemeenten met tussen de 50.000 en 100.000 inwoners is Leeuwarden derde geworden.

Dit jaar heeft de ICTU strenger gecontroleerd of de overheden voldoen aan de gestelde vragen. Voorheen was het bij twijfel zo dat een organisatie het voordeel van de twijfel kreeg. Verder heeft de ICTU ook gekeken of de standaarden worden nageleefd. Het publiceren van overheidsinformatie zoals decentrale regelgeving moet voldoen aan standaarden. De kwaliteit van de monitor is hiermee een stuk betrouwbaarder geworden.

De monitor geeft een goed beeld van het aanbod van digitale dienstverlening. Weliswaar wordt er niet uitgebreid gekeken naar de vindbaarheid van de informatie op de website, de monitor laat wel zien dat Leeuwarden op de goede weg is als het gaat om dienstverlening via het Internet. In onze categorie van gemeenten met tussen de 50.000 en 100.000 inwoners moeten we Capelle aan den IJssel (2e) en Helmond (1e) voor laten gaan.

Zie voor meer informatie en voor de complete monitor: http://monitor.overheid.nl/continu/gemeente/?minInwoners=50000&maxInwo ners=100000