Gemeente Leeuwarden

Onderzoek reistijden weggebruikers Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (25-11-2008)

In samenwerking met de gemeente Leeuwarden en Provincie Fryslân voert Rijkswaterstaat van maandag 17 november tot maandag 22 december metingen uit naar de reistijden op de zuidelijke in- en uitvalswegen van Leeuwarden.

Afgelopen week zijn 12 camera's geplaatst langs de A32 en N31 bij Leeuwarden en in Leeuwarden zelf. Deze camera's meten de reistijden van het verkeer dat Leeuwarden in rijdt. Vanaf 1 december worden er nog 11 camera's geplaatst voor het meten van reistijden van verkeer dat de stad verlaat. De weggebruikers worden dan via een aantal tekstkarren geïnformeerd over reistijden.

De tekstkarren geven van 5.00 - 23.00 uur reistijdinformatie over 1 à 2 routes. Bij ongevallen zijn de tekstkarren ook 's nachts werkzaam. De tekstkar op de Wâldwei laat bij file op de afrit bij de aansluiting Hemriksein het filesymbool zien.

Met de uitkomsten van het onderzoek willen de drie overheden beter zicht krijgen in de reistijden. Ook wordt gekeken in hoeverre informatie over die reistijden de routekeuze van weggebruikers kan beïnvloeden.