Politie Gelderland-Zuid

Man overleden na aanrijding

Maurik, 26-11-2008 o Als gevolg van een ernstige aanrijding op de provinciale weg N 320 in Maurik is de bestuurder van een personenauto overleden.

Het ongeval gebeurde woensdagochtend rond 11.15 uur. Een 77-jarige inwoner van Beusichem reed met zijn personenauto de provinciale weg op, vrij kort voor een vrachtauto die uit de richting van Culemborg kwam. De vrachtautochauffeur schatte in dat hij niet meer op tijd kon remmen en besloot links van de inmiddels langzaam op de weg rijdende personenauto te sturen. Na ongeveer 50 meter sloeg de bestuurder van de personenauto weer linksaf en kwam daarmee voor de vrachtauto terecht. Door de botsing die volgde kwam de auto van de man uit Beusichem in de sloot. Deze bestuurder werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd en in zorgwekkende toestand naar het UMC in Utrecht overgebracht. Daar is de man na aankomst overleden.

De chauffeur van de vrachtauto, een 56-jarige Drutenaar, is op het politiebureau verhoord. De afdeling Verkeersongevallen Analyse doet nog nader onderzoek naar de exacte toedracht.
(03)

Laatst gewijzigd 26-11-2008 15:45 | © Regio Gelderland-Zuid |