Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


26 nov 2008

Inschrijvingen voor Hang Around 2009 zijn begonnen

Groepen hangjongeren kunnen zich tot 26 januari 2009 inschrijven voor Hang Around 2009. Hang Around is een landelijke wedstrijd die groepen hangjongeren de kans geeft om met bijzondere acties de band met hun buurt of wijk verbeteren of herstellen.

Denk bij de acties bijvoorbeeld aan een breakdancebattle in de wijk, een buurtlied maken en opnemen op cd, een videoclip maken van de buurt, een fototentoonstelling over de buurt, een open podium, een minifestival of een speeltuin opknappen.

Van alle inschrijvingen worden er tien uitgekozen om mee te doen aan Hang Around 2009, waarna deze acties in een spannende wedstrijd worden uitgevoerd. Nadat de jongeren de actie in hun buurt hebben uitgevoerd, is er op 20 juni 2009 een landelijk afsluitend evenement genaamd `Hang Out' in Walibi World waar de Hang Around Awards uitgereikt worden.

Hang Around wil jongeren op hangplekken activeren om zelf verantwoordelijkheid voor hun omgeving te nemen. Een jongerenwerker of vrijwilliger begeleidt de actie. In samenwerking met lokale en regionale media, gemeente, politie en bedrijven kunnen de acties onder een groot publiek kenbaar gemaakt worden om de positieve uitstraling zo groot mogelijk te maken.