Gemeente Soest

.

Soest maakt raamsticker voor milieubewuste winkeliers

26 november

Op initiatief van een inwoonster heeft de gemeente Soest raamstickers laten maken waarmee winkels aan kunnen geven dat zij fungeren als inzamelpunt van `afval'. Op vrijdag 28 november, om 11.00 uur, plakt wethouder Krijger de eerste raamsticker op de deur van Optiek Hans Nota aan de Van Weedestraat 87. Een aantal andere winkeliers die de sticker eveneens verdienen, zullen bij deze primeur aanwezig zijn.

De gemeente Soest promoot gescheiden afvalinzameling én hergebruik van grondstoffen en/of artikelen. Een aantal winkeliers levert hierin een belangrijke bijdrage: zij verlenen hun klanten de service afgedankte materialen in te leveren, zodat die niet op de grote afvalhoop belanden.

In de gemeente Soest zijn winkels waar klanten elektrische apparatuur, brillen, batterijen, medicijnen, verfresten, inktcartridges, gereedschap en/of kurk in kunnen leveren. Maar hoe kunnen klanten nu zien dat ze in die winkel met die bepaalde afvalstroom terecht kunnen? De in Soest woonachtige mevrouw Smeets vond dit een gemis en vroeg de gemeente een raamsticker te maken, zodat klanten in een oogopslag kunnen zien met welk soort `afval' ze in die bepaalde winkel terecht kunnen.

In overleg met Hans Nota, voorzitter van de winkeliersvereniging, heeft de gemeente Soest nu een raamsticker ontworpen. Winkeliers die een extra service aan hun klanten én het milieu geven, kunnen deze gratis sticker aanvragen bij de gemeente.