Gemeente Soest

.

Wijkbezoeken college succesvol

26 november

De gemeente komt naar u toe

Het college van B&W bezocht in 2008 vier wijken in Soest. Dit jaar waren de wijken Overhees, Soest-Midden/De Eng, Klaarwater en Soestdijk/'t Hart aan de beurt.

Groen en rode kaarten

Wijkbewoners stuurden op groene en rode kaarten hun opmerkingen over wat zij goed vonden gaan in de wijk of wat zij graag verbeterd wilden zien. Alle opmerkingen zijn door de collegeleden gelezen en dienden als voorbereiding voor de wijkavond en voor de schouw. In de week voor de wijkavond ging het college de wijk in met leden van het wijkbewonersteam (WBT). Tijdens deze ronde door de wijk zag het college de grootste knelpunten. Op de wijkavond gaf B&W aan wat zij aan deze knelpunten kan doen.

De wijkavonden

De belangstelling voor de avonden was groot. Variërend van 60 in Klaarwater (1650 woningen) tot 250 in 't Hart/Soestdijk (4000 woningen).

Bezoekers kunnen vragen stellen aan het college

Uit mondelinge en schriftelijke reacties van de bezoekers van deze avonden bleek dat zij het erg op prijs stelden dat zij aan de burgemeester en de drie wethouders vragen konden stellen. Over het algemeen herkenden de bewoners de zaken die zij invulden op de kaarten in het programma van de avond.

Resultaten

Veel vragen van bewoners zijn op de wijkavond beantwoord. Een groot deel van deze antwoorden is in het verslag van de avond opgenomen. We zijn nu druk bezig om per wijk de ontbrekende antwoorden te verzamelen. Deze resultaten kunt u lezen in de eerstvolgende uitgaven van de wijkkranten, lokale kranten op deze website en de wijkwebsites.

Wijkbezoeken 2009

In 2009 gaat het college op wijkbezoek in Soest-Zuid, Soesterberg, Boerenstreek en Smitsveen.