Gemeente Soest

.

Wie wint de Cultuurprijs 2008 en de Publiekscultuurprijs 2008?

26 november

Dit zijn de zeven genomineerden voor de Cultuurprijs 2008:
* Openluchttheater Cabrio heeft een gevarieerd en origineel programma waar de gehele Soester bevolking van kan genieten, maar ook aan kan meedoen. Zoals het groot Soester opera koor.
* Molen de Windhond, door een jarenlange inzet van vele Soesters kunnen de Soester inwoners genieten van een historisch monument.
* Museum Oud Soest heeft een gevarieerd aanbod en een educatief programma voor de schoolgaande jeugd. Zij spelen in op de actualiteit. En met een actieve houding weten zij het museum steeds weer te vernieuwen.

* De Kunstroute Soest is een originele manier om kunst onder een breed publiek onder de aandacht te brengen. Samenwerking tussen kunstenaars en ondernemers krijgt veel publiek op de been.
* Semmy Prinsen zet zich al jaren in voor een Jazz podium op hoog niveau, maar altijd voor iedereen toegankelijk. Hij doet dit zelf, zowel op het podium als achter de schermen.
* Bert Smit werkt met zijn tomeloze inzet aan het verder uitbouwen van de Soester kunst en cultuur in het algemeen. Hij is mede oprichter van het Cultuurplatform Soest en de stichting Cultuurfestival Soest.

* Wim de Kam zet zich al jaren actief in om het Soester culturele erfgoed op vele verschillende manieren te bewaren en toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Uit deze zeven kandidaten kiest de Commissie Cultuurprijs een winnaar. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking op vrijdag 30 januari 2009 in de raadzaal van het gemeentehuis. De Cultuurprijs 2008 bestaat uit een bedrag van EUR 1.500 en een glasplastiek van

Bert Grotjohann

De Soester inwoners kunnen vanaf 2 januari hun stem uitbrengen voor de Publieks-cultuurprijs 2008. Er kan gestemd worden op één van deze genomineerden of op een zelf gekozen persoon, vereniging of organisatie. De winnaar van deze prijs ontvangt EUR 1.000 en een beeldje van Najezjda van Ittersum.

De Soester Cultuurprijs en de Publieksprijs worden jaarlijks door de gemeente Soest toegekend voor een opmerkelijke cultuuruiting.

In de Cultuurprijscommissie hebben vast zitting Werner Paans (voorzitter), Ton Herstel en Anita Vreugdenhil (cultuurconsulent) alsmede de tijdelijke leden Jan Visser (dichter en inspirator van kunst en cultuur Soest - winnaar Cultuurprijs 2007), Harry Herfst (Big Band Blow - winnaar Publieksprijs 2007), Maarten Kooij (Kooij&Consorten - winnaar Cultuurprijs 2006) en Cees Voogt (Chorus Line - winnaar Publieksprijs 2006)).