Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Minister Verburg trots op de tuinbouwsector

Nieuwsbericht | 26-11-2008

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) nam gisteren, samen met VNO-NCW voorzitter Bernhard Wientjes, de Visie 2040 van Greenport(s) in ontvangst. De strategische visie is ontwikkeld door het tuinbouwbedrijfsleven en vertegenwoordigers van de overheid, zoals provincies en gemeenten.
Minister Verburg neemt Visie 2040 in ontvangst (foto: Gerard Vlekke)

De tuinbouwsector levert een belangrijke bijdrage aan de economie in Nederland. Zowel op de handelsbalans als in werkgelegenheid. De sector wil deze positie behouden en verder uitbouwen door te excelleren; proactief knelpunten en kansen oppakken. In de Visie 2040 wordt een heldere beschrijving gegeven van ontwikkelingen, trendbreuken analyse en doelstelling vanuit een mondiale invalshoek.

Minister Verburg sprak gisteren haar vertrouwen uit in de toekomst van de tuinbouw. "Deze visie kenschetst heden en toekomst. Zo kennen we de tuinbouw en ik ben trots hier trots op. Door als eerste met deze strategische visie te komen, is de sector een voorbeeld voor andere sectoren", aldus Verburg. "De tuinbouwsector durft te denken in uitdagingen en kansen en in plaats van in problemen." De minister wil haar steentje bijdragen met investeringen om de glasbouw onafhankelijk te maken van fossiele energie, de garantieregeling voor aardwarmteboringen, de borgstellingverhoging en het versoepelen van het groenlabelkascertificaat. Zij sprak over de Visie 2040 als een prima opmaat voor concreet op elkaar afgestemde beleidsuitwerkingen van alle partijen in Greenport(s) Nederland.

Verwante informatie


* Visie 2040 van Greenport(s) Nederland

Zie ook


* Dossier Tuinbouw