Gemeente Den Haag

Haagse Hulde 2008 voor Achabab (26 november)

Afgelopen zaterdag 22 november is, voorafgaand aan het jaarlijkse vrijwilligersfeest, de Haagse Hulde prijs uitgereikt. De Haagse Hulde prijs is een initiatief van de gemeente Den Haag / Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn en wordt in samenwerking met HOF, Promotie Haags Vrijwilligerswerk toegekend aan onderscheidend en vernieuwend vrijwilligerswerk. Dit jaar ging de prijs naar Achabab. Achabab is een organisatie die Haagse jongeren ongeacht afkomst, religie of status bij elkaar brengt via tal van activiteiten. Dit zijn activiteiten op het gebied van sport, cultuur en welzijn. Zo organiseert Achabab onder andere fietstochten, modeshows, computercursussen en informatieavonden.
Het thema van dit jaar was 'jongeren en vrijwilligerswerk'. De jury oordeelt dat Achabab als voorbeeld kan dienen voor andere organisaties door de manier waarop ze jongeren weet te activeren. Vooral ook omdat jongeren worden gestimuleerd en de ruimte krijgen om verantwoordelijkheid te dragen voor activiteiten en zelf ideeën kunnen uitwerken.
De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro. Waarderingsprijzen, een bedrag van 1.500 euro, gingen naar sportvereniging HKC ALO, Vrouwen aan Zet en de Stichting Mali-Waasdorp. Ook zij zijn een voorbeeld voor andere organisaties voor de manier waarop ze met jongeren omgaan.
Het juryrapport is te bekijken op www.hofnet.nl