FloraHolland


FloraHolland Product Commissie snij-Hortensia

FLORAHOLLAND (26 november 2008) - Op 20 november jl. heeft de FPC snij-Hortensia bijeen gezeten op vestiging Naaldwijk. Tijdens dit overleg waren drie nieuwe leden aanwezig, namelijk P. Kouwenhoven, H. Sonneveld en G. Termeulen. Het was voor deze FPC de eerste vergadering in de nieuwe samenstelling nadat de commissies na de fusie waren samengevoegd.

Gesproken is met M. Vaandrager over het belang van fotomateriaal bij het veilen. De FPC zal diverse kopers vragen naar hun wens ten aanzien van fotomateriaal. De informatie die uit deze koperswensen komt met betrekking tot het beeldmateriaal moet kwekers overtuigen om goed beeldmateriaal mee te sturen tijdens het veilen van snij Hortensia.

Een ander belangrijk onderwerp was de voorbehandeling. Kwaliteit en houdbaarheid is essentieel voor het behouden van een goede marktpositie. Er is officieel een uitbreiding van toelating van middelen op basis van aluminiumsulfaat aangevraagd. Uitspraak hierover komt hopelijk op korte termijn. Middelen op basis van aluminium sulfaat werken voor snij-Hortensia voldoende goed. De FPC zou graag een onderzoek willen, waarin duidelijk wordt wat de werking is van Professional 2 (welke geen toelating heeft voor toepassing als voorbehandelingsmiddel) ten opzichte van middelen obv aluminiumsulfaat. Enkele FPC leden zullen hiervoor een verzoek neerleggen bij onderzoekinstellingen en het zal ook bij LTO groeiservice worden besproken.

In gezamenlijk overleg heeft de FPC de volgende punten benoemd als belangrijkste aandachtspunten voor 2009;
o Kwaliteit/keurzaken/voorbehandeling/
aanvoervoorschriften
o Beeldbank (goed fotomateriaal)
o Volgen van marktontwikkelingen

De eerstvolgende vergadering van de FPC snij Hortensia is op 14 januari 2009.