Gemeente Wervershoof


Resultaat schouw bedrijventerreinen bemoedigend

26 nov 2008
Bii de schouw van enkele bedrijventerreinen op 24 en 25 november in Wervershoof zijn in totaal 107 bedrijven integraal gecontroleerd door verschillende toezichthouders en opsporinginstanties. In veel gevallen was er slechts sprake van kleine tekortkomingen. Het ging dan merendeels om overtredingen van de Wet milieubeheer (55%). Er zal in die gevallen nog een hercontrole plaatsvinden. Er zijn ter plaatse bij de bedrijven in Zwaagdijk-Oost en Wervershoof in totaal 5 processen-verbaal opgemaakt, waarvan vier inzake de opslag van gevaarlijke stoffen. Zowel de afdeling Bouw- en Woningtoezicht als de brandweer doen over hun bevindingen nog nader onderzoek.

Waarom zo'n integrale controle?
Onder een integrale controle wordt verstaan een controle op diverse aspecten waaronder bouwkundige aspecten, brandveiligheid, lozing van afvalwater, opslag en afgifte van (gevaarlijke) stoffen en opslag en afgifte van afval.

De controles zijn uitgevoerd door zowel de gemeente (afdelingen bouw- en woningtoezicht en de brandweer) als het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het Regionale Milieuteam van de politie Noord-Holland Noord, de Belastingdienst en de Milieudienst Westfriesland.

Voordeel van deze aanpak is vooral dat het aantal bezoeken door verschillende controleurs aan een bedrijf beperkt kan worden. De betreffende bedrijven waren tevoren op de hoogte gesteld van de aanstaande controle.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Milieudienst Westfriesland, dhr L. Winder (0229) 28 46 74.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171