Onderwijsbond CNV


Nieuws

26 november 2008

Informatie over activiteiten van CNV Schoolleiders

Categorie: Nieuws CNV Schoolleiders, Algemeen nieuws

Beste leden van CNV Schoolleiders,

In deze brief informeren wij u over onze activiteiten:

Informatie over CNV Schoolleiders
Onze prijsvraag
Onze meepraatgroepen
Ons netwerk voor startende directeuren
Onze bijeenkomst voor nieuwe leden
Onze beleidsmatrix als exclusieve service voor onze leden

CNV schoolleiders heeft één doelgroep, leidinggevenden in het primair-en voortgezet onderwijs.
In onze visienota hebben wij de volgende missie opgenomen.

Onze missie
CNV Schoolleiders, investeerders in medewerkers die leiding geven in het primair en voortgezet onderwijs.

Onze kernwaarden

· betrouwbaar

· deskundig

· klantgericht

· zichtbaar

· invloedrijk

· dynamisch

· eigenzinnig

Onze kernopdracht
CNV Schoolleiders investeert in het behartigen en ondersteunen van de belangen van leidinggevenden in het PO en VO. Goed onderwijs dat gekenmerkt wordt door een maximale deelname van alle betrokkenen (medewerkers, leerlingen en ouders, deskundigen). Een school met een optimistische levensvisie, bouwend aan een solide basis voor ieder kind als voorbereiding op hun latere rol in de maatschappij, met medewerkers die trots zijn op hun vak. Ons uitgangspunt is leidinggevenden te ondersteunen, zodat men een optimale afstemming kan realiseren tussen de kwaliteiten van de leidinggevende en de onderwijsprofessional, met ruimte om dat goede onderwijs te verzorgen.

Onze visie
CNV Schoolleiders staat midden in het werkveld van het primair onderwijs. De wensen en behoeften van onze leden zijn uitgangspunt van handelen. Het is onze ambitie om de schoolleiding en het middenmanagement in positie te brengen zodat zij kunnen bouwen aan een school, waar iedereen met plezier en optimisme samen werkt en leert. CNV Schoolleiders zal in de toekomst een organisatie zijn waar niemand omheen kan. Innovatie, goede en vooral bevlogen, positief ingestelde schoolleider zijn, is voor ons hét toekomstbeeld.

Wij staan voor een professionele, ondernemende leidinggevende in het PO en VO. Een professionele, ondernemende leidinggevende die staat voor kwalitatief goed onderwijs in een professionele organisatie. Daarom is onze core-business vechten voor de belangen van leidinggevende in het PO en VO.

CNV Schoolleiders behartigt de belangen van leidinggevenden in het PO en VO die

· werken vanuit het hart

· zich verbonden voelen met onderwijs en hun vak
· graag werken met mensen

· graag elkaar willen ontmoeten om expertise te delen
· zorgen willen delen en elkaar daarbij ondersteunen
· (nieuwe) ontwikkelingen in gang willen zetten
· willen leren van en met elkaar

om zo gezamenlijk een bijdrage te leveren aan goed onderwijs en aan een vak om trots op te zijn.

Elkaar ontmoeten vinden wij daarbij het sleutelwoord

Prijsvraag
Wij zoeken een mooie "slogan" voor CNV Schoolleiders. Een slogan die iedereen pakt en meteen daarbij weet, dat dit CNV Schoolleiders is. Wij dagen u uit om een mooie slogan in te sturen. Onze projectgroep CNV Schoolleiders zal uit alle inzendingen een mooie slogan zoeken. De slogan die wint ontvangt een mooie prijs. Wat? Dat blijft nog even geheim.
Mail aan hblume@cnvs.nl. DOEN!!!! Sluitingsdatum 1 januari 2009

Meepraatgroepen
Wij zoeken voor de realisering van onze visienota: U!!!. Rondom 6 thema's organiseert CNV Schoolleiders praatmeegroepen (focusgroepen). Deze praatmeegroepen worden ondersteund door een bestuurder van CNV Schoolleiders en een wetenschapper die zich wil verbinden aan deze praatmeegroep. Deze praatmeegroep heeft als hoofddoel een deskundig klankbord te zijn voor CNV Schoolleiders, het bestuur, onze voorzitter Harry Blume, onze medewerkers en onze leden.

Inmiddels hebben we 3 aanmeldingen voor deze praatmeegroepen. Wij zijn druk bezig met het zoeken van wetenschappers die zich willen verbinden met één van onze thema's.
Wij hebben een keuze gemaakt voor 6 inhoudelijke thema's:


1. de lerende organisatie

2. waardering voor het vak

a. Beroepsstandaard 2008 NSA

b. Het versterken van de beroepstrots

c. Waardering
i. salaris
ii. voor het vak zelf


3. kwaliteit van de arbeid

a. werkdruk

b. plezier in het werk

c. werk en privé koppelen (de school in balans)

d. "zin"vol werk


4 de ondernemende schoolleider


5 de professionele schoolleider


6 Scholen voor morgen, onderwijskwaliteit centraal

Praat mee met één van onze praatmeegroepen. Dus meldt u aan: hblume@cnvs.nl of mlieskamp@cnvs.nl onder vermelding van uw naam, lidnummer, email-adres en welke focusgroep uw belangstelling heeft.

Beleidsmatrix
CNV Schoolleiders heeft een webbased programma gemaakt waarin al het beleid dat op stichting/verenigingsniveau en op schoolniveau in mappen in beeld is gebracht. U kunt het zien op ons congres.

Het is een programma voor en door leden. U kunt goodpractice beleidsvoorbeelden indienen die anderen kunnen downloaden en andersom. Wij zoeken voor het beoordelen nog een paar leden die ons willen assisteren. Belangstelling? Meldt u aan; hblume@remove-this.cnvs.nl

Ieder lid van CNV Schoolleiders krijgt een inlogcode en een wachtwoord voor dit programma. Wilt u ook een inlogcode ontvangen stuur dan een e-mail met daarin uw naam en lidmaatschapnummer. U ontvangt dan per email een inlogcode.

Bijeenkomst startende directeur
Bent u een startende directeur en zou u graag met een ervaren directeur van gedachten willen wisselen en ideeën opdoen. Dat kan in ons netwerk voor startende directeuren. U kunt zich ook hiervoor aanmelden bij mlieskamp@cnvs.nl of hblume@cnvs.nl. Bij voldoende aanmeldingen organiseren wij graag voor u een netwerkbijeenkomst.

Bijeenkomst nieuwe leden CNV Schoolleiders
Bent u een nieuw lid van CNV Schoolleiders. Wij heten u van harte welkom. Fijn dat u lid geworden bent van CNV Schoolleiders. Wij willen graag al onze nieuwe leden ontmoeten. Wij gaan graag met u in gesprek over wat CNV Schoolleiders voor u kan betekenen en wat uw wensen zijn. Wij horen ook graag hoe het met u op school gaat. Daarvoor organiseren wij bij voldoende belangstelling een ontmoetingsbijeenkomst waar u andere leden en ons kunt ontmoeten.

Meld u aan bij hblume@cnvs.nl of mlieskamp@remove-this.cnvs.nl. Met een vriendelijke groet
Harry Blume
Voorzitter CNV Schoolleiders

Uitnodiging Bijeenkomst folder

Uitnodiging netwerkbijeenkomsten

---