Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 26-11-2008

Man aangehouden na mishandeling ex-vriendin

TETERINGEN: De politie hield op woensdag om 01.40 uur een 36-jarige Bredanaar aan voor mishandeling van zijn ex-vriendin. De 48-jarige vrouw had al eerder aangifte gedaan tegen de man van hetzelfde feit.

De man was op schorsende voorwaarden in vrijheid gesteld. Hij mocht geen contact opnemen met de vrouw of in de buurt van haar woning komen. Woensdag was hij de woning van de vrouw binnengedrongen en had de vrouw tijdens een ruzie een klap in het gezicht gegeven. Ze hield hieraan een blauw oog over.

De man was na de mishandeling weggegaan met medeneming van een telefoon uit het huis. De politie zocht de omgeving af, maar kwam hem in eerste instantie niet meer op het spoor. Na enige tijd kwam de man terug bij de woning en werd door de politie achter de woning ontdekt toen hij zich verstopte in de bosjes. Hij was in bezit van de
telefoon. Deze is geretourneerd aan de vrouw. Van haar is aangifte opgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Poging overval op kledingwinkel

ZUNDERT: De politie kreeg woensdagochtend melding van een poging tot overval op een kledingwinkel in de Molenstraat. Een medewerker van de winkel was die ochtend tegen 07.00 uur in de winkel toen er plotseling een man op hem af kwam met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Het gezicht van de man bedekt. Hij eiste geld. De medewerker gaf aan geen geld te hebben. Hierna is de man het pand uit gerend richting de Beukenlaan. Hoe hij binnen is gekomen is onduidelijk.

Tweetal aangehouden na diefstal

BREDA: Een medewerkers van een winkel in de Karnemelkstraat meldde dinsdag even na 17.00 uur een winkeldiefstal. Eén persoon zou de verkoper hebben afgeleid, terwijl de andere twee een laptop wegnamen. Een beveiliger van de winkel volgde de twee en de politie werd gealarmeerd. De politie hield twee mannen staande op een parkeerplaats aan de Keizerstraat. Ze gedroegen zich schichtig. In hun auto werd een hoeveelheid apparatuur en verzorgingsproducten gevonden, waarvan een deel nog in de winkelverpakking zat. De 19-jarige man en 20-jarige man uit Amersfoort zijn aangehouden. Gezien de omstandigheden en de hoeveelheid goederen zijn de twee na aanhouding in verzekering en in beperkingen gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Drie hennepkwekerijen geruimd

BREDA: Dinsdag ontdekte de politie twee hennepkwekerijen in de wijk Princenhage.
In de Liesbosstraat werd in een woning op de zolderverdieping een kwekerij met 530 hennepplanten ontdekt. De kwekerij is geruimd. Er was geen sprake van diefstal van stroom. In de woning was op het moment van de ruiming niemand aanwezig. De bewoner zal later als verdachte worden gehoord.

In twee schuurtjes van een woning in de Schuurkerkstraat werd een kwekerij met in totaal 138 planten ontdekt. Bij deze kwekerij was wel sprake van diefstal van energie. Essent heeft de energiemeter
verwijderd. De kwekerij is geruimd en alle goederen zijn ter
vernietiging in beslag genomen. De 48-jarige bewoner van dit pand was thuis en is aangehouden. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

ETTEN-LEUR: Aan de Hoevenseweg werd dinsdag een hennepkwekerij ontdekt in twee ruimtes van een woning. In totaal werden er 224 hennepplanten en kweekapparatuur aangetroffen. De kwekerij is geruimd. De drie aanwezigen in het pand, de 25-jarige bewoner, een 50-jarige man uit Made en een 42-jarige Bredanaar, zijn aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld.

Twee aanhoudingen na bedreigingen

BREDA: De politie hield dinsdagmiddag een 27-jarige Rotterdammer en een 19-jarige man uit Rotterdam aan voor bedreiging. De twee werden aangehouden op de Charles Petitweg, nadat ze in een zakelijk conflict bedreigingen hadden geuit. De 38-jarige gedupeerde uit Zundert was eerder met de 27-jarige man in conflict gekomen over geld. De man had hierbij bedreigingen geuit en vertelde naar de gedupeerde toe te komen. Korte tijd later stond de man bij het bedrijf op de stoep. Deze belde de politie. Deze hield de twee mannen aan. Ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

ETTEN-LEUR: De politie controleerde dinsdag tussen 11.00 uur en 13.15 uur verkeer op snelheid op de Liesbosweg. Van de 552 passanten waren er 58 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 26-11-2008 17:22 | © Regio Midden en West Brabant |