Waterschap Zeeuwse Eilanden

beverrattenbestrijding > Dijkversterking Nolle - Westduin stap dichterbij

Dijkversterking Nolle - Westduin stap dichterbij

Provincie Zeeland heeft overleg gehad met waterschap Zeeuwse Eilanden en gemeente Vlissingen en heeft vervolgens overeenstemming bereikt met de Vereniging van Eigenaren Martina over de afhandeling van hun beroepschriften rondom het kustversterkingsplan Nolle - Westduin bij Vlissingen. Over de andere beroepen (van enkele grondeigenaren) doet de Raad van State naar verwachting binnen vier weken uitspraak. Waterschap Zeeuwse Eilanden - uitvoerder van het project - organiseert een informatieavond voor betrokkenen op 10 december aanstaande. Het waterschap informeert betrokkenen dan over de actuele stand van zaken.

Tijdens de zitting van de Raad van State op 12 november jongstleden, deden staatsraden een oproep aan de betrokken overheden om toch nog een keer te proberen eruit te komen met de eigenaren van het appartementencomplex. Dat is gelukt. Provincie Zeeland levert een bijdrage aan de juridische kosten die de vereniging heeft gemaakt in de procedure. De eigenaren van het appartementencomplex en de familie Gerretsen trekken hun beroepen tegen het plan in. Bij de uitvoering van het kustversterkingsplan wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de belangen en wensen van de bewoners. Zo is de locatie van het nieuwe parkeerterrein in overleg met de bewoners van het complex aangepast.

De Raad van State doet naar verwachting eind december een uitspraak over de resterende beroepen. Mochten zij in het voordeel van de betrokken overheden beslissen, dan start het waterschap in januari met de uitvoering van het werk. Het waterschap organiseert daarom voor betrokkenen op 10 december aanstaande een informatieavond in hotel Westduin van 19.30 tot 21.30 uur. Tijdens deze avond legt Sophie van 't Westeinde, lid dagelijks bestuur van het waterschap, uit wat de werkzaamheden van het project inhouden. Daarnaast wordt besproken wat de uitspraak van de Raad van State zou kunnen betekenen voor de planning van het werk en de betrokkenen. Iedereen is van harte welkom om deze avond bij te wonen.

Namens provincie Zeeland, gemeente Vlissingen en waterschap Zeeuwse Eilanden,

Middelburg, 26 november 2008

zeeuwsekust.jpg (327 Kb)
© Waterschap Zeeuwse Eilanden