Gemeente Best

Beleidsplan Wmo

Meedoen!
Eigenlijk is het een beetje vreemd: een wet die het gemeentebestuur van Best opdraagt er voor te zorgen dat iedereen kan deelnemen aan de Bestse samenleving. Want meedoen is toch vanzelfsprekend?

Toch geldt dat niet voor iedereen. Want als je eens ergens naar toe wil maar te voet gaat dat niet en de bushalte is veel te ver weg, dan is het plezierig als je toch aangepast vervoer kunt krijgen. Als je een psychiatrische behandeling met succes hebt afgerond en je bent weer thuis, waardeer je het enorm als er af en toe iemand langskomt voor een praatje. Wanneer je als ouders problemen ervaart met je opgroeiende kind, is het prettig als je weet waar je naar toe kan voor de nodige ondersteuning. Of als je eigenlijk voor een verzorgingshuis geïndiceerd bent, maar je bent nog zo gehecht aan je huis en de buurt, dan kan een traplift, een aangepaste badkamer en wat meer huishoudelijke zorg die wens dichterbij brengen.

Zomaar een aantal voorbeelden waarin de gemeente een bijdrage levert aan meedoen. De gemeente kan dit niet alleen; iedere inwoner van Best heeft hierin voor zichzelf en elkaar een verantwoordelijkheid.

Beleidsplan Wmo
Als we ons hiervoor samen inzetten, hebben we het goed voor mekaar! Hoe wij in Best, als bestuur en burgers, de komende vier jaren er zorg voor willen dragen dat niemand onnodig aan de kant hoeft te blijven staan, hoe we onze talenten nog beter kunnen benutten om iedereen naar vermogen deel te laten nemen aan onze veelkleurige Bestse samenleving, dat alles is in het Beleidsplan Wmo te lezen. Dit beleidsplan is niet vanachter een bureau geschreven. Veel Bestse burgers en organisaties hebben hun bijdrage daaraan gegeven. Dat past ook prima in de geest van de Wmo.

Best is een dorp van formaat, dat bouwt aan zijn toekomst. Dat geldt ook en met name als het gaat om zijn sterke sociale structuur, zijn rijke verenigingsleven en zijn vele vrijwilligers en mantelzorgers. Dat was al zo voordat de Wmo van kracht werd! Op dit fundament bouwen we de komende vier jaren stevig verder.

Doet u weer mee?

Wethouder Leo Bisschops
Leo Bisschops
Wethouder