Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 26-11-2008

Man aangehouden na huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie kreeg woensdag om 05.15 uur melding van huiselijk geweld in de wijk Kalsdonk. Bij aankomst bleek een 27-jarige Roosendaalse te zijn mishandeld in haar woning door haar 34-jarige vriend. De vrouw verklaarde door de man te zijn geslagen en op de grond te zijn gegooid tijdens een relationeel conflict. Ze hield meerdere pijnlijke plekken over aan haar rug, polsen en gezicht. Na de mishandelingen was de man weggereden in zijn auto. De politie nam aangifte op van de vrouw en hield de man een half uur na de melding aan in zijn woning in Zundert. Hij is ingesloten.

Man aangehouden na vernieling en bedreiging

ROOSENDAAL: De politie hield woensdag even na 05.30 uur aangehouden op de Philipslaan voor vernieling. Een bewoonster van de Philipslaan belde de politie toen haar ex zich vervelend voor haar deur ophield en vervolgens een ruit vernield. Bij aankomst van de politie bedreigde de man de politiemensen met een mes. Hij wilde het mes niet loslaten en er moest pepperspray worden gebruikt om hem in bedwang te krijgen. Het mes is in beslag genomen.
De man bleef na aanhouding en tijdens verhoor erg agressief. Hij ontkende de vernieling van de ruit. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Tweetal aangehouden voor beroving

ROOSENDAAL: De politie heeft twee arrestaties verricht voor een beroving van een 19-jarige Roosendaler. De man deed aangifte van een beroving die op 8 oktober plaatsvond in een park nabij de
Brouwersberg. De man verklaarde van zijn fiets te zijn geduwd en bedreigd te zijn met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij moest geld en sieraden afgeven.

De politie hield na onderzoek een 27-jarige man uit Roosendaal en een 19-jarige vrouw uit Roosendaal aan. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Drietal aangehouden voor vernieling auto's

HALSTEREN: De politie heeft drie jongeren aangehouden voor ongeveer 30 vernielingen, gepleegd in het weekend van 15 en 16 november. Het gaat hierbij voornamelijk om de vernieling van autospiegels, maar ook een aantal autoruiten moesten het ontgelden. De feiten werden in de nacht van zaterdag op zondag gepleegd in de wijken Rode Schouw en De Schans.

Een getuige herkende een van de daders en alarmeerde de politie. Gisterenochtend werden de 19-jarige man, de 18-jarige man en de 18-jarige man uit Halsteren aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld en verhoord. De verdachten bekenden de vernielingen.

De politie roept gedupeerden die zich nog niet hebben gemeld dit alsnog zo snel mogelijk te doen. Ze kunnen contact opnemen met het team Bergen-Woensdrecht via telefoonnummer 0900-8844.

Man aangehouden voor bekrassen auto's

BERGEN OP ZOOM: Een oplettende getuige meldde woensdag om 01.30 uur vernielingen aan de Overakker. De getuige zag even daarvoor een man lopen die zich vreemd gedroeg. Hij hield de man in de gaten en zag dat hij een auto bekraste. De politie hield op aanwijzen van de getuige een 54-jarige man uit Oudenbosch aan. In de omgeving stonden meerdere auto's met verse krassporen. De verdachte is verhoord en ontkende de vernielingen.
Van twee gedupeerden is inmiddels aangifte opgenomen.

Fietser probeert zich te onttrekken aan bekeuring

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdagavond om 20.45 uur een 27-jarige man uit Roosendaal aan. Een politiebiker zag de man op een fiets door de Brugstraat reed zonder verlichting. De biker wilde hem staande houden, maar de man ging er vandoor. Hij werd uiteindelijk op de Lyceumlaan staande gehouden. De 27-jarige man uit Roosendaal bleek in bezit van een mes. Dit is in beslag genomen. Ook kon hij geen
identiteitsbewijs tonen. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Bestuurder rijdt weg na ongeval

ROOSENDAAL: Een 46-jarige man uit Roosendaal kwam dinsdag tegen 17.30 uur klem te zitten tussen twee auto's op een parkeerterrein. De man liep over een parkeerterrein aan de Van Beethovenlaan, toen er plotseling een auto achteruit reed. De voetganger kwam klem te zitten tussen de auto en een geparkeerde auto. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de auto reed na het ongeval weg en is bij zijn woning in Wouw aangehouden door de politie. De 25-jarige man is verhoord en verklaarde niets van het ongeval te hebben gemerkt. Omstanders hadden de man nog aangesproken op de parkeerplaats, maar hij ontkende betrokkenheid. De auto van de man bleek niet te zijn verzekerd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drugstoeristen aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdagochtend een personenauto staande. De inzittenden bleken 18 gram hennep en 2 gram hasj in bezit te hebben. De drugs zijn in beslag genomen. De 24-jarige man en de 23-jarige man zijn aangehouden voor drugsbezit. Na verhoor zijn ze met een bekeuring van 180,- in vrijheid gesteld.

Winkeldievegge aangehouden na stelen kleding

ROOSENDAAL: Een beveiliger van een winkel in de Dokter Brabersstraat betrapte dinsdagmiddag een 60-jarige vrouw uit Roosendaal op diefstal van kleding. De vrouw wilde met medeneming van kleding het pand verlaten zonder af te rekenen. Door het losmaken van prijskaartjes was schade ontstaan aan de kleding. Ze werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Ze is na betaling van een bekeuring van 150,- en een schadevergoeding van de kleding in vrijheid gesteld.

Vrouw bekneld na ongeval

OUDENBOSCH: Op dinsdagmiddag gebeurde er een ongeval op de
Bosschendijk. Op de kruising met de Randweg waren een 30-jarige vrouw uit Oudenbosch en een 52-jarige vrouw uit Oudenbosch, beiden in een personenauto, met elkaar in aanrijding gekomen. De 52-jarige vrouw raakte hierbij bekneld in haar auto en moest door de brandweer worden bevrijd. De vrouw is per ambulance met hoofd- en nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd per ambulance. De weg is enige tijd afgesloten geweest voor verkeer. Dit werd omgeleid.

Politie onderzoekt zware mishandeling

HOEVEN: De politie kreeg dinsdagavond melding dat er een man met steekwonden naar het Sint Franciscus was gebracht. De man bleek een gebroken rib en meerdere steekwonden te hebben. Hij verklaarde die middag in zijn woning aan de Haspelstraat te zijn geweest, toen er werd aangeklopt. De 36-jarige Roemeen werd vervolgens door drie mannen zwaar mishandeld. Hierbij werd hij meerdere malen gestoken. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen. De politie is direct een onderzoek gestart.

Sigaretten weggenomen bij inbraak

ZEVENBERGEN: Woensdagochtend werd rond 04.30 uur ingebroken in een benzinestation aan De Meeren. De daders braken een buitendeur open en namen een hoeveelheid sigaretten weg. De politie heeft aangifte opgenomen, een technisch onderzoek ingesteld en een buurtonderzoek verricht.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 26-11-2008 17:27 | © Regio Midden en West Brabant |