Gemeente Boarnsterhim


Inloopavond Herbestrating Grou-Hoofdstraat

datum: woensdag 26 november 2008
aanvang: 19.30 uur - 20.30 uur
plaats: Raadszaal van het gemeentehuis in Grou

In het voorjaar van 2008 is de riolering in de Hoofdstraat van Grou vervangen. Vanwege het benodigde inklinken van de grond, gedurende ongeveer een jaar, is de bestaande bestrating (tijdelijk) teruggebracht. De uitdrukkelijke wens van Grou - vertegenwoordigd door Pleatslik Belang en de Business Club Grou - en de gemeente is dat de bestaande bestrating wordt vervangen door een eigentijds en meer uitnodigende bestrating en straatmeubilair. De planning is dat na Sint Piter 2009 en voor opening watersportseizoen 2009 de bestrating wordt vervangen.

Pleatslik Belang en de Business Club Grou zijn vertegenwoordigd in een Stuurgroep en Klankbordgroep voor een op te stellen Detailhandelsstructuurvisie voor het dorp en een bestratingsplan voor de Hoofdstraat. In de klankbordgroep zijn ook vertegenwoordigd: de winkeliers in het centrum van Grou, de winkeliers aan de Stationsweg, de horeca in het centrum en pandeigenaren in het centrum. De gemeente heeft een plan voorgelegd voor herbestrating van de Hoofdstraat. Dit is in de stuur- en klankbordgroep besproken. Nadat op- en aanmerkingen zijn verwerkt, willen we het plan nu aan u voorleggen. Daarvoor organiseren we een inloopbijeenkomst.

Op woensdag 26 november van 19.30 tot 20.30 uur bent u van harte welkom om dit plan in te zien, uw opmerkingen te plaatsen en vragen te stellen. Vertegenwoordigers van de Stuur- en Klankbordgroep en de gemeente zijn aanwezig om u te woord te staan.