Gemeente Harenkarspel


Commissie Ruimtelijke Zaken vergadert

Woensdagavond 26 november vergadert de commissie Ruimtelijke Zaken (RZ) in het gemeentehuis aan de Oostwal in Tuitjenhorn. De vergadering begint om 19.30 uur in commissiekamer 013 bereikbaar via ingang avondgebruik aan de Delftweg. De vergadering wordt geleid door voorzitter Ir. M.A. Leyen, is openbaar en dus toegankelijk voor een ieder. Burgers die willen inspreken, kunnen zich tot een half uur voor de vergadering aanmelden bij de raadsgriffier.

Enkele onderwerpen op de agenda zijn:

1. Opening.

2. Spreekrecht burgers.

3. Vaststellen van de agenda .

4. Discussie in 30 minuten, ingeleid door de fractie van de PvdA, over betaalbaar bouwen.

5. Vaststelling besluitenlijst openbare vergadering raadscommissie RZ van 15 oktober 2008

6. Voorstel over zienswijze voor aanleg van fietspad tussen de Remmerdel in Warmenhuizen en Tuitjenhorn. Voorgesteld raadsvoorstel: Instemmen met aanleg van het fietspad tussen de Remmerdel en Tuitjenhorn volgens het besluit van de gemeenteraad van 22 april 2008; twee jaar na aanleg van het fietspad de verkeersveiligheidsaspecten evalueren en zonodig dan aanvullende maatregelen nemen.

7. Voorstel om bevoegdheid als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor de bouw van 35 woningen in Sint Maarten op de locaties II en III volgens het bestemmingsplan "Sint Maarten" te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders volgens de toezegging, dat het college eerst gebruik maakt van de bevoegdheid na overleg met raadscommissie Ruimtelijke Zaken.

8. Structuurvisie. Voorgesteld raadsvoorstel: 1.kennisnemen van afsluiting planproces voor Toekomstvisie/Structuurplan en daaraan bestede voorbereidingskosten voor een bedrag groot 286.000,-; 2. instemmen met planproces voor opstellen van "Structuurvisie Harenkarspel", conform de op 1 juli 2008 in werking getreden Wro; 3. restantkrediet Toekomstvisie/Structuurplan van 55.124,-- beschikbaar stellen voor "Structuurvisie Harenkarspel"; 4. instemmen met aanvullend krediet van 51.376,-- voor "Structuurvisie Harenkarspel" ten laste van stelpost 100.500,-- die nog binnen de begroting van 2008 beschikbaar is.
9. Milieuprogramma 2009 Milieudienst Kop van Noord-Holland (onder voorbehoud van collegebesluit).Voorgesteld raadsvoorstel: Milieuprogramma 2009 Milieudienst Kop van Noord-Holland vaststellen.

10. Voorstel om bevoegdheid als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor perceel Oostwal 52 te Warmenhuizen te delegeren aan college van burgemeester en wethouders. Voorgesteld raadsvoorstel: 1. Verklaren dat een nieuw bestemmingsplan zal worden voorbereid voor het perceel Oostwal 52 te Warmenhuizen (kadastraal bekend gemeente Warmenhuizen, sectie F, nummers 527, 596 en 597), overeenkomstig de bij dit besluit behorende kaart; 2. De bevoegdheid voor het voeren van de artikel 19, lid 1 WRO-vrijstellingsprocedure voor het perceel Oostwal 52 te Warmenhuizen te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders.

11. Voorstel over planning van de bestemmingsplannen. Ter kennisname als voortgangsrapportage.

12. Voorstel over uitspraak van de Raad van State inzake Repla Kerkstraat 79b in Waarland. Voorgesteld raadsvoorstel: 1.zich onbevoegd verklaren om te beslissen op het bezwaar van Repla BV, gevestigd in Alkmaar; 2. het onder I. genoemde bezwaar ter beslissing in handen te stellen van het college.
13. Ingekomen stukken gericht aan raad ter advisering aan raadscommissie: ter afdoening college: a. brief omwonenden over besluit aanleg zebrapad in Bogtmanweg; b. brief J.Kok-Oud over situatie Diepsmeerweg; c. informatiebrief Waarland Bouwt Zelf; brief Landelijk Vastgoed over bedrijfssituatie melkveebedrijf maatschap Ruijter aan Moorsmeer 32 in Warmenhuizen.
14. Mededelingen en stukken ter inzage in het kader van de actieve informatieplicht van het college: a. Toezeggingenlijst voor RZ onderwerpen met gelegenheid hierover aan portefeuillehouders vragen te stellen. Ter inzage: b. Reactienota op rapportage RKC 'houdt welstand stand"; c. Voorstel over de evaluatie woonruimteverdeling Wooncompagnie. Betreft collegebesluit ter kennisname; c. Voorstel over verzoek over kenbaar maken van opmerkingen over de provinciale ruimtelijke verordening 2009. De ontwerpverordening en de collegereactie ter kennisname.
15. Rondvraag en sluiting

De volledige agenda is te vinden op deze website in de rubriek gemeentebestuur onder Agenda commissies.

Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600