Gemeente Rotterdam

25 november 2008

Bedrijfsleven steunt aanpak huiselijk geweld

Op woensdag 26 november ondertekenen vertegenwoordigers van Achmea, Ahoy, Blijdorp, Disck, Erasmus MC, GOM-schoonhouden, de ING-groep, de Kamer van Koophandel, het Ondernemersnetwerk 010 en Roteb samen met wethouder Jantine Kriens (o.a. volksgezondheid) de intentieverklaring 'Huiselijk geweld en het bedrijfsleven'. De ondertekening is een van de activiteiten in de Week zonder Geweld die maandag gestart is.

Slachtoffers en plegers van huiselijk geweld verzuimen vaker en functioneren minder. Medewerkers die bijvoorbeeld gestalkt worden via de telefoon of via e-mail, raken hun concentratie kwijt. Dergelijke gebeurtenissen zorgen voor spanning in en om het bedrijf en hebben dus ook gevolgen voor collega's in de directe omgeving van het slachtoffer. Werkgevers hebben er dus alle baat bij als zij maatregelen treffen om huiselijk geweld bespreekbaar te maken en medewerkers tijdig hulp bieden of verwijzen naar hulpinstanties in de stad.

De Week zonder Geweld (link naar volledig programma) is een landelijke campagne die zich richt op bewustwording en mentaliteitsverandering ten opzichte van geweld tegen vrouwen. In Rotterdam ligt de nadruk op huiselijk geweld.

Programma
. 7.30 uur: Inloop, buffetontbijt
. 7.55 uur: Opening en welkom
. 8.00 uur: Statement vanuit het Rotterdamse bedrijfsleven . 8.05 uur: Introduction in the Corporate Alliance in UK

Korte presentatie door Fiona Bowman, zakenvrouw en bestuurslid van de Corporate Alliance against Domestic Violence in Engeland (www.corporateallianceuk.com) . 8.20 uur: Inleiding door wethouder Jantine Kriens . 8.35 uur: Ondertekening van de Intentieverklaring . 8.50 uur: Koffie, informeel overleg
U bent van harte uitgenodigd bij het programma aanwezig te zijn. Locatie: Trouwzaal stadhuis, Coolsingel 40
Datum: woensdag 26 november 2008, 7.30 uur.

noot voor de redactie/