Raad van State


woensdag 26 november 2008
Zitting over de afwijzing door het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer van het verzoek van de stichting Humana om een vergunning te verlenen voor het inzamelen van textiel. De gemeente heeft de vergunning geweigerd omdat zij een overeenkomst heeft gesloten met De Meerlanden om textiel in te zamelen. Humana is het niet met de afwijzing eens, omdat zij al bijna twintig jaar lang de kledinginzameling in Hoofddorp verzorgde. Verder kan zij zich niet vinden in de manier waarop de afwijzing tot stand is gekomen. (zaaknummer 200803009/1)

10.15 uur

Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.
Zitting over de vergunning die de minister van Economische Zaken op grond van de Mijnbouwwet heeft verleend aan de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voor een mobiele boorinstallatie voor proefboringen op een perceel aan de Tibsterwei in Ee (gemeente Dongeradeel). Een omwonende vreest voor schade aan de natuur en voor geluids- en trillingshinder. (zaaknummer 200803351/1)

13.00 uur

van Limburg van het bestemmingsplan "Banholt" van de gemeente Margraten. Het plan maakt onder meer nieuwe woningen ten noorden van de Mheerderweg in Banholt mogelijk. Een aantal omwonenden is het daar niet mee eens en komt in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij vrezen onder meer voor verlies van uitzicht en voor het verdwijnen van natuur in het gebied. De Raad van State vernietigde in april van dit jaar een eerder goedkeuringsbesluit van het bestemmingsplan. Deze uitspraak is onder zaaknummer 200704809/1 te vinden op deze site. Over het nieuwe goedkeuringsbesluit dat het college naar aanleiding van die uitspraak heeft genomen gaat deze zaak. (zaaknummer 200806234/1)